fredag, september 13, 2024

Dagbok 2024: fredag 13.september


 Klokka er no17.26, sola skin inn vinduet på meg, men det varer vel ikkje lenge, for på skjermen står det Regn kommer. Temperaturen er +10 grader C-.

Eg vakna veldig tidleg i dag, men greidde å ligge i ro til det var tid til å stå opp. Det som gjorde meg litt uroleg var at eg skulle til legen. Eg skal kontrollere blodet mitt kvart halvår, det var derfor eg hadde tinga time.Uansett er eg alltid litt spent på legebøsøka. Eg er så heldig at eg har fått ha samme legen i mange år, kanskje 30-40 år. Ikkje veit eg. Men ho er nordfjording, som eg, frå Stryn. Eg greidde godt å overtyde henne om at eg er veldig frisk, og eg trur ho trudde meg. Blodtrykket var så fint at det kunne ikkje bli betre, sa ho. Men om eg er så frisk som eg trur, veit eg ikkje før eg får resultatet av blodprøvane. Det er veldig mange prøver, men dei er så flinke med det no- ikkje slik plunder som det ofte var før i tida. Ja, eg får som regel resultatet på "Helsenorge".

Eg var innom butikken i dag også for det var noko eg hadde gløymt i går. Og då eg kom heim var det å starte på fredagsvasken. Det gjekk relativt fort sidan eg hadde både støvsuga og anna i går. Middagsmat hadde eg også att frå i går, så det var lettvindt.. Etter at eg hadde ete sette eg meg inn i stova og såg nyheiter på TV. Trur eg sovna litt innimellom. 

Eg har telt på knappane om eg skal gå på Vernet, men eg trur eg let vere og heller slappar av litt. Akkurat no er det fristande å gå tur, men godstolen fristar meir. Fredagen for ei veke sidan var vi på tur "ut i øyane" og det var litt av ei oppleving. Denne helga kjem dei vel att dei som har vore i Nice.

Marit har besøk av slektningar i dag, så eg får ikkje snakke med henne på ei stund. Vi brukar å prate heile dagane på maskin og nettbrett slik at vi held orden på kva den andre tek seg til.

Sidan det er fredag vil eg ønske alle ei god helg. Det hadde vore kjekt om vi fekk nokre skikkeleg fine dagar før hausten kjem for alvor. GOD HELG!

Eg ser at Gry har lagt ut bilde på FB, "Nysnø i Saudehornet".

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 18.september

No er klokka 17. 50, temperaturen ute er + 21grader og det har vore ein nydeleg sommardag- Eg vakna som vanleg litt tidleg, men luska ut på ...