torsdag, september 28, 2023

Dagbok 2023: 28.september

Klokka er no 16.50, temperaturen ute er + 17 grader C, men det regnar. I dag morgon var det nydeleg ver og sol. Men mens vi var på trening skifta veret og det regna kraftig då vi kom ut att. Det var Marit som køyrde i dag, og då har vi ein tendens til å bli sittande i bilen og prate ei god stund når vi er komne heim. Men det er vel ikkje verre det, enn om vi sat inne og prata. Eg hadde ikkje så mange planar i dag, og det eg hadde så smått tenkt å gjere- var det ikkje ver til.



Eg kokte risgraut til middag i dag, for eg måtte bruke opp noko melk eg hadde kjøpt. Eg fyrte litt i omnen, sidan eg ikkje hadde på el-omnen, men i grunnen var det ikkje så kaldt. Etter at eg hadde ete måtte eg no lese litt i Klassekampen før eg tok fram strikketøyet. Eg strikkar lestar av tynt garn, slik at ein kan ha dei på seg når ein går i vanlege sko- Eg held på med det tredje paret.

Eg hadde tenkt å tømme blomsterkassene ned på muren, der det trengst mold, men så begynner prestekragane og blomstre på nytt, så no er dei for fine til å kaste. 

Eg hadde tenkt å gå tur på Vernet i dag også, men har ikkje lyst å gå så lenge det regnar. Eg likar ikkje slike dagar då eg ikkje får gjort noko. Eg likar best å jobbe med eit kvart anten inne eller ute. Og eg skulle ha klipt plen ein gong til om ikkje meir

Eg hadde så smått tenkt meg på VØR i dag, eg har snart sekker nok med hageavfall, men  eg vil ha med ein del andre ting også, slikt som ein ikkje kan kaste i bossdunkane, til dømes ting av metall m.m. Eg har noko som eg har samla i hop i garasjen, men eg må undersøke litt kva eg kan levere. 

Eg er no bra kjent der borte, i fjor var eg der ofte med slikt som kom frå taket etc. Eg skal høyre med dei nede om dei har noko også. Det er ikkje tømming  av restavfall før den 18.oktober og dunken er full no. Alle synest dei tømmer restavfalls-dunkane for sjelden. Mat-avfall tømmer dei ofte og det er no sikkert bra, men matavfall har vi ikkje mykje av.

mens eg strikkar høyrer eg nyheiter og det er ikkje så oppløftande, det er ikkje berre krig, men mykje anna trist og trasigt. Eg hugsar den tida då det ein sjelden gong var eitt mord i Norge, og alle snakka om det.

Eg har ikkje heilt slått frå meg å gå tur. I morgon er det frdag igjen og då blir det å vaske og rydde til helga. Kan ikkje forstå at fredagane kjem så ofte no- Det var ikkje slik før.  

Ingen kommentarer:

  Klokka er no16.50, temperaturen ute er +12 grader, og det regnar, så no er det slutt på herlegheita for denne gong. No ventar eg på at Mar...