fredag, september 29, 2023

Dagbok 2023: 29.september


 Klokka er no 16.12, temperaturen ute  er + 16 grader. Det regna på føremiddagen , men no har det vore opplett ei stund såpass eg fekk gått ei liten tur. Eg fekk omsider til å legge inn bilda,har ikkje fått bearbeida dei, men eg må vel finne ut av dette også.

Fredag er vaskedagen min, og i dag fekk eg vaska soverommet også, sidan eg kunne ha ut teppa. Ryggen min er ikkje god så eg må ta den tida eg treng same kva eg skal gjere. Eg fann meg litt mat då eg var ferdig , og så ein kaffikopp. Men ikkje skikkeleg middag enno. Ragnhild ringde så vi fekk avtalt litt om gravferda til Oddrun-den skal vere tysdag.

Eg gjekk ein tur på Vernet, men i dag trefte eg ingen kjende eller ukjende-dvs. der var no nokre som gjekk der forbi.

Eg veit ikkje enno kva eg skal bruke resten av dagen til, men eg har no ein klesvask som eg har tørka i trommelen, den må eg i alle fall legge i hop og kanskje stryke noko. Så blir det vel TV og strikketøy resten av dagen og kvelden-men eg har ein sudoku som eg ikkje er ferdig med, er litt skeptisk -er ikkje sikkert at eg får den til-det har til denne til hendt berre ein gong.

I morgon skal det vere stor ståhei i Vik. Den gamle fontena som stod lenger oppe mot hovudvegen før, har dei no flytta og gjenreist på den gamle haldeplassen. Det skal vere samling ved Svendsengarden og tog ut gå-gata osb. Eg kunne hatt lyst å vere der, men eg vil ikkje gå åleine-trur eg. 

Eg føler på at eg ikkje er med på så mykje lenger, eg berre les om det i avisa - og det synest eg er litt dumt. Eg må i alle fall handle mat i morgon, eg veit ikkje kvar den blir av all maten eg dreg i hus. Eg trudde at Eldredagen skulle vere på onsdag i neste veke, men det blir ikkje før torsdag. Då er det gratis "fest" for alle gamle på Kulturhuset. Ein treng ikkje vere medlem i Pensjonistlaget ein gong.

Eg vil ønske alle ei god helg-eg tenkjer særleg på alle som går på jobb i veka. Slike som eg har no "helg" heile veka. Det er bra å vere pensjonist, berre synd at ein må må bli gamle først.

No er det kome sauer på Åsmund-marka. Men dei blir vel ikkje verande så lenge.


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 8.mai

Det var fart på elva i dag igjen,det er snø som smeltar  Klokka er no 16.50, temperaturen på trappa er +16 grader C, sola er litt av og på i...