søndag, september 24, 2023

Dagbok 2023: 24. september


 Klokka er no 16.14, temperaturen ute er +14 grader. Det har vore opplett og nokså mykje sol i dag, sjølv om asfalten var våt då eg stod opp. Eg trudde først det var mandag- men så var det altså helg.

Eg hadde ingen planar for dagen, men eg sette meg til etter frokost og strikka ferdig ein lest. Så tokeg på meg Hoka-skorne og gjekk ein tur på Vernet . Traff ikkje mange kjende i dag, men då eg kom ned møtte eg ei mor som eg kjenner , ho gjekk tur med yngste sonen sin, han gjekk i klasse med Margrete på barneskulen. Eg snakka no litt med dei før dei gjekk vidare. Eg har møtt diverse eldre mødrer som går tur med sønene sine. Eg har ingen søner i nabolaget, eg skulle ønske eg hadde hatt det, men eg klarer meg åleine-så langt.

Då eg kom heim sette eg i ang med middagen min, i dag var det ein av yndlingsrettane mine som kom på bordet: Spekesild (krydra)med godt tilbehør-det er lite som overgår den. 

Mens eg et  tenkjer eg på Jo Nesbø som syng om "Børs kafé " i Bergen , eller "Børsen" som dei kalla den i Solund. Der var NIls og eg ein gong og åt middag- og det var SPEKESILD . Dei selde sikkert mykje øl til gjestane sine der, men ikkje til oss, for vi hadde bil.

Eg hadde trøbbel med bilda på maskina, og no har eg sete og sletta nesten alle , ikkje alle bilde har så stor verdi, og mange ligg på Bloggen. Helge styrte med noko ein gong, han la bilda mine opp i "skya" men eg veit ikkje kor mange som ligg att og korleis ein får tak på dei

På bilde øvst på sida her ser de den eine av dei to rosebuskene i garasjebeddet, den heiter Leonardo da Vinci  , eg har to slike, og det var dei første rosene som kom i sommar og det ser ut til at dei blir dei siste som blømer i år.

No skal eg snart finne fram strikketøy igjen, og sjå om det er noko på TV. Eg skulle ha vore fram på grava og stelt til litt, men eg vil heller gjere det ein yrkedag, så kanskje i morgon om veret blir bra. 

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 8.mai

Det var fart på elva i dag igjen,det er snø som smeltar  Klokka er no 16.50, temperaturen på trappa er +16 grader C, sola er litt av og på i...