mandag, september 25, 2023

Dagbok 2023; 25.september


 Klokka er no18.00, temperaturen ute er + 16 grader. Det regna mykje på føremiddagen, men så kom sola fram så vidt, og vi har hatt opplett i mange timar. Men no kjem det visst ei byge. Eg er glad for at det ikkje er kaldt i alle fall. 

Eg måtte ta bilde av "Einar-rosa" i dag. Eg trudde ikkje ho kom til å blomstre i år, i fjor stod ho med mange knuppar då snøen og kulden kom.

I dag hadde eg tenkt meg på grava og stelle til, men i det veret vi hadde då, gjekk det ikkje. Eg studerte ei stund på kva eg kunne gjere her heime, hagearbeid kom ikkje på tale. Det var då eg kom på garasjen. Der trongst det verkeleg ei oppdatering. Då Rasmus var heime i sommar saga han i garasjen, og sagmasken legg seg over alt, i fjor haust hadde eg eit liknande arbeid, men med mykje meir sagmask. No fekk eg ikkje gjort så frykteleg mykje i dag, enda eg heldt på i over tre timar. Og eg er på ingen måte ferdig i garasjen. Der er mykje meir som må bort, men eg må ha hjelp til å ta ned frå hyller og knaggar. 

Nobodama kom mens eg heldt på:" Å; eg som trudde vi hadde mykje i garasjen!"  sa ho. Garasjen var liksom hobbyrommet til Nils, der hadde han til dømes alt fiskeutstyret sitt. Gutane har tatt bort ein del av de utstyret, men her er mykje att- Eg likar i grunnen godt å rydde, for då ser ein kva ein har-og kva ein ikkje VIL ha. Eg fekk i alle fall spylt golvet og ymse anna. Eg hadde tatt på meg regnjakke, men ikkje regnbukse , så det vart rett i dusjen og på med tørre klede. Det er kanskje litt dumt å seie det, men eg likar sånt skikkeleg grisearbeid.

Eg laga meg mat og åt, såg litt i avisene etc. Men så måtte eg berre gå ein tur på Vernet og no er det gjort. Eg har kveikt i omnen og laga meg kaffi, så skal eg sette på TV-en og få dagens krig og ulykker å tenkje på. 

I morgon er det trening , men denne veka er det fri-onsdag. Neste veke er det både spansk og Pensjonistmøte+ datakurs-alt på onsdag.

         Dette er berre halve garasjerommet.Det er like mykje på hi sida.

No fekk eg ein telefon frå en VELDIG hyggelig mann som kunne meddele meg at eg var komen langt opp på lista der eg kan vinne daglegvare på butikk. Men i mellomtida skal eg prøve ut nokre tablettar, der må eg betale porto osv. Eg brukar ikkje å melde meg på slikt, men det var no ikkje så veldig farleg denne gongen.
Men eg må vere streng med meg sjølv og ikkje hive meg på alt.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 8.mai

Det var fart på elva i dag igjen,det er snø som smeltar  Klokka er no 16.50, temperaturen på trappa er +16 grader C, sola er litt av og på i...