lørdag, juli 10, 2021

Dagbok 2021: 10.juli

Klokka er no 17.20, temperaturen ute er + 21,og det kjendest varmt ut når eg var ute og gjekk tur. I dag morgon var eg litt tidlegare oppe enn vanleg, men etter frokost visste eg ikkje kva rg skulle ta meg til. Etter litt "husarbeid" vart det til at eg vart sittande framfor TV-en og strikke.Eg hadde lyst ein tur til Vik, og hadde ærend på ALTI så eg spurde Marit om ho ville vere med, og det ville ho. Vi for herfrå ca 12.30 og då vi kom inn på kjøpesenteret var der kjåka fullt med folk. Marit og eg hadde ikkje sett så mykje folk på det vi kunne hugse, og eg såg ikkje eit einaste menneske med munnbind.Eg hadde ærend på Apoteket for å spørje om dei hadde fått inn tablettane eg skulle ha. Det hadde dei ikkje, og det var uvisst kva tid dei fekk meir.Dermed må eg ringe legen min over helga og få henne til å skrive ut ein resept på eit liknande middel. Eg har hatt berre to plaststolar ute i hagen, og den eine er kaputt, derfor ville eg sjå inn på Europris om dei hadde billege plaststolar. Dei hadde ikkje den sorten eg tenkte på, men eg kjøpte to andre, dei var gode å sitte i. Marit og eg prøvde dei då vi kom heim. Stolane kosta 139.-kr pr.stykk, så det vart ikkje noko stort utlegg. Kjøpte ein pose med reddikfrø, den kosta 44,90kr -noko som eg ikkje syntest var SÅ billeg.
Då nærma det seg middagstid, og etter å ha ete spekesild i to dagar, smakte det godt med vegetarkost. For ikkje å sige ned i ein stol, bestemte eg meg for ein tur på Vernet. I dag var der ikkje mange, trefte berre to, og då var eg komen rundt. No er Janne & Co komne heim att, og dei skulle ha den nye hunden med. Eg har ikkje sett den enno. Det har ikkje regna i dag, men eg har likevel ikkje vore ute og stelt i hagen, og no er det ikkje mykje att av dagen, så kanskje eg heller skal slappe av med ein kaffikopp?
Dette er den einaste klematisen som har begynt å blomstre. Eg har mange slike, mørkeblå, lavendelblå og altså rosa, men eg klipper dei heilt ned om hausten, så dei kjem ikkje så tidleg neste år. Denne hadde eg ikkje klipt, for den var så liten uansett. Det er ei villeg sort, særleg den mørkeblå, den har eg tre av.Det blir sikker ei voldsom blomstring når alle tek laust.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 4.mai

Dette bildet er tatt i dag.  Klokka er no 17.23, temperaturen ute på trappa er + 22grader C, sola skin og det har ho gjort i heile dag. Kjem...