onsdag, oktober 02, 2024

Dagbok 2024:2.oktober


Klokka er no18.03, temperaturen ute  er +10 grader, og i dag fekk vi ikkje sol, men regn.

Eg var ikkje så tidleg oppe i dag, men mens eg sat og åt frokost kom sjukebilen og stoppe på gata her, og folk kom ut med båre etc-eg såg no at dei gjekk opp til Marit og eg vart veldig uroleg, lurte på kva som hadde hendt, men Marit kom ut påkledd og gåande på eigne bein, så då vart eg litt beroliga. Seinare fekk eg melding frå Marit, ho har fått betennelse i den vonde foten, så ho blir på sjukehuset til ho har fått ein kur. Eg har fått meldingar seinare også, så eg veit at ho har det bra.

Idag var det bosstømming for mat etc. Eg fekk nedfalls-epla mine inn i grøne posar og sendt dei med, ein lite rest gjekk i komposten her. Ja, ærleg talt så har eg litt i ein annan sekk også, men det kunne eg ikkje sende av garde.

I dag hadde eg planlagt å fare på VØR med hageavfallet mitt. Eg hadde 7 store sekker som eg fekk pressa inn i bilen. Det er mange eldre damer som kjem med hageboss, eg har funne ut at det helst er slike som ikkje har mann, for mennene dei kjem med store lass i tilhengerar, og dei treng ikkje å sitte og klippe opp, men tek alt heilt. Det kunne eg godt tenkt meg også, men eg har ikkje løyve til å køyre med tilhengar, og no er eg for gammal til å lære det.

Då eg kom heim tok eg ein tur på Vernet, trefte ingen eg kjendei dag, men eg såg ein nydeleg "marmelade"-katt, guloransje i pelsen. Han var veldig kosete ei stund men så vart han lei av meg og for. Eg kunne godt ha tenkt meg ein katt, men vil ikkje ha noko å ha ansvar for. Eg passar no LOLLO når Marit er vekke.


Dette skulle ha vore jobben min i dag. Eg må klippe opp "stammane" i mindre bitar viss det skal i sekker, men eg har ei aning om at eg kan gjere det på ein annan måte sjølv om eg ikkje har tilhengar. Dei største stammane står att, fordi eg trur dei må takast ned med motorsag. 

Eg saknar litt den gamle maskina som eg brukte å male opp kvistar og greiner med. Eg vurderte å kjøpe ei ny, men slo det frå meg. Eg hadde no fått låne naboen si men eg klarer meg utan. Men dette fekk eg ikkje gjort noko med i dag, for det har regna meir og mindre heile dagen. 

Derfor valde eg å gjere no inne i staden, så no har eg støvsuga grundig alle teppegolva mine, så er det gjort til helga. I morgon er det trening igjen, og på sikt må eg ha ein tur til Volda og kjøpe garn.Det er alltid noko å gjere-heldigvis.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 5.oktober

Klokka er no 17.45, temperaturen ute er+ 10 grader og det regnar-. Når eg ser på veret no er eg glad for at eg rydda opp i hagen i går, for ...