lørdag, januar 13, 2024

Dagbok 2024:13,januar- Tjuande dag jul



Klokka er no 16.48, temperaturen ute er+ 1grad og det er snø og slaps  på tun og gate, Regnar litt innimellom gjer det også, så det er ikkje fristande å fare ut. Eg hadde så smått tenkt medtil vIk i dag, men slo det fort frå meg då eg så kor det såg ut ute.

Det er no alltid nok å finne på å gjere for dei som vil. Eg har no prøvd å strikke litt innimellom , men handa likar det ikkje. Eg fann ut at eg kunne rydde og vaske nokre skuffer på kjøkkenet, eg fekk tatt tre skuffer før handa nekta. Ho likte ikkje å vri klutar. Eg har fyrt i omnen i dag og hatt det koseleg og varmt.

I dag laga eg skikkeleg middag til meg sjølv, det vart middagspølser med heimelaga potetstappe. Eg greidde å skrelle potetene, så det gjekk bra. Eg har nok til i morgon også. Etter at eg hadde ete sette eg meg inn i godstolen og slappa av. Eg skulle prøve å lese i ei bok eg held på med, men då ville eg berre sovne. Eg strikkar nokre omgangar innimellom og tek  fingergymnastikk. Ein gong blir vel handa heilt bra-får eg håpe.  Men eg kjeder meg ikkje for eg har no TV-en.

Isen hadde begynt å smelte på tunet, men no kom det snø oppå så då veit ein ikkje kvar det er trygt, men eg går med piggsko og stav og føler at det er trygt.

Eg har ei Dagbok som eg har fått av Rasmus, det er ei bok for 5 år, eg brukar den no på 4. året og dpå kan eg sjå tilbake på korleis det har vore dei tre åra før-

Ei lita prøve: 13.januar 2021: Minus 10 grader. Fint og klart

13.januar 2022: +5 grader C, Gyda( Eg går ut frå at det var eit uver)

13.januar 2023: minus 3grader C Skodde/ fint

Når eg ser gjennom boka er det veldig vekslande ver og temperaturforhold frå det eine året til det andre. I fjor var det mykje fint ver i januar.

No har eg laga meg kaffi, men sidan eg ikkje laga kaker til jul, må eg klare meg utan, og det er sikkert det beste. 

Oppe i hovudet mitt har det vore sundag i dag, så i morgon blir det vel reprise.


Eg har Even-ved i garasjen, så eg slepp å gå langt for å hentebrensel-

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 8.mai

Det var fart på elva i dag igjen,det er snø som smeltar  Klokka er no 16.50, temperaturen på trappa er +16 grader C, sola er litt av og på i...