tirsdag, august 29, 2023

Dagbok 2023: 29.august

Klokka er no 17.40, temperaturen ute er + 18 grader. Det hadde regna igjen sist natt, men så letta det opp igjen. Artig ver vi har hatt i sommar, regn om natta og sol om dagen; det er som bestilt.

I dag var vi på trening igjen, og etter treninga var eg ein tur på ALTI og handla med Mariann, før eg gjekk opp i gata og bestilte frisørtime på Fasaden til i morgon klokka 14. Då eg kom heim tok eg meg litt grønsak-salat før eg tok ein tur på Vernet. Veret vart finare etter kvart og eg kjende at eg hadde for mykje klede på meg.

Då eg kom heim rydda eg litt i hagen og plukka opp nedfallsplommer, som går rett i komposten. Viss ein vil ete plommene, må ein plukke dei rett frå treet.

Eg skulle ete resten av gulasjen i dag, og det greidde eg så vidt. Så kom Ingrid og ville sjå på leilegheita nede, og ho avgjorde at ho og Erlend skulle flytte inn. Dei vil vaske og pusse opp litt sjølve, så då slepp eg å tenkje meir på det. Det blir sikkert kjekt å ha dei to der, for det er no folk som eg kjenner. Tjukkaste slekta !

Eg fann reservenøkkelen med det samme Ingrid var reist, så då har vi kvar vår, når så langt kjem. Eg ser fram til å få dei to i huset.

Eg har ikkje gjort så mykje nytte for meg i dag, eg rydda litt i rosebeddet og elles i hagen, men eg rekk no å ta ein runde til.

Dette er Nina Weibull, den einaste raude rosa mellom mange rosa. Eg har tenkt å kjøpe ei slik til for å få litt balanse i beddet. Men eg må kanskje vente til våren-

På trappa går det også i rosa og raudt, dette er geranium-avleggerar som eg berre har putta ned i molda. Ei som har vet på blomster seier at geranium likar å stå trongt, og det ser ut som om ho har heilt rett i det.
Eg likar å pynte ovafor huset opp mot gata, slik at dei som går her forbi kan sjå noko fint. Eg skal jobbe litt til i dag, og snart skal eg på VØR igjen, det blir ikkje så ofte når eg ikkje køyrer bort graset, men komposterer det.


 

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 8.mai

Det var fart på elva i dag igjen,det er snø som smeltar  Klokka er no 16.50, temperaturen på trappa er +16 grader C, sola er litt av og på i...