mandag, august 28, 2023

Dagbok 2023; 28.august

Klokka er no 16.35, temperaturen ute er +15 grader C. Det har regna sist natt og det har regna i dag, men no ser det ut til at det klårnar opp litt.
 Eg kom akkurat att frå ein tur på Vernet.

I dag tidleg var eg litt i tvil om kva eg skulle ta meg til, for det var ikkje ver til å jobbe i hagen, og det er no det eg helst vil. Eg fann no  litt av kvart eg kunne gjere, og skulle det bli for lite, er det noko som heiter "å rydde"-det er ei jobb som aldri tek slutt. Marit kom ned ein tur såpass vi fekk prate litt om laust og fast.

Jula 2022 inviterte eg storfamilien på gulasj. Det vart litt til overs, som eg fylte i ein kasserolle og sette i frysaren. Og der blei den ståande -heil til i dag. Eg fekk aldri lyst å ete den, før i dag. Kanskje det var foccacia-brødet som Solveig kom  med i går som gjorde at eg ville ha suppa? Den smakte utruleg godt i dag, og eg måtte ta meg saman for å sette av litt til i morgon også.Og så hadde eg frose suppa i den kasserollen eg brukar mest, så eg har sakna den.

Varmepumpa fungerer ikkje, så eg har ein liten elektrisk omn som eg set på når eg synest det blir kaldt. Men i dag syntest eg at eg kunne fyre litt med ved. Eg har diverse ved frå hagen + restar av material som eg har liggande, og det brann godt. Og så var det heilt gratis. Eg veit ikkje kor mykje straumen kostar, men eg veit at prisane varierer. 

Etter middag tok eg på meg regnjakke og gjekk tur på Vernet, der eg sat litt på kvar benk for å få vere ute så lenge som muleg. På siste stykket gjekk eg i lag med Solveig nabo, som nådde meg att utan at eg hadde sett at ho var der. Så fekk vi prate litt på heimvegen. 

Frå Vernet ser vi rett bort på Helgehornet, der Øystein var i går. Litt skodde der i dag også, men mindre enn i går.

Bygda har fått  seg ein skikkeleg vask denne helga.

No skal eg strikke litt og sjå TV-eg har ikkje sett nyheiter i dag, så det er på tide.
I morgon er det trening, og torsdag er det pensjonist-tur.


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 8.mai

Det var fart på elva i dag igjen,det er snø som smeltar  Klokka er no 16.50, temperaturen på trappa er +16 grader C, sola er litt av og på i...