søndag, juni 18, 2023

Dagbok 2023: 18.juni


 Klokka er 16.42, temperaturen ute på trappa har kome opp  i + 28 grader C, det er sol men det er disig i lufta. Trur vi kan få torever eller regn eller begge deler.

Eg hadde planar om mykje eg skulle gjere i dag, men har ikkje kome i gong enno og no går det fort mot kveld. 

Eg såg TV, strikka, dusja etc. før eg var klar for ein runde på Vernet i dag. Der var ikkje mange ute og gikk, dei meir turglade tek lengre turar slike dagar. Som vanleg hadde eg med telefonen for å ta bilde av blomster og anna på min veg. På bildet over ser de "Svæve" som liknar litt på løvetann men er meir spinkel. Litt anna ser vi og på bildet, eg synest det var godt gjort å få meg sjølv med.

Då eg kom heim att begynte eg på middagen, som vanleg er den ferdig på mindre enn 10 minutt.Kokte ris i mikroen,og tinte opp grønsaker. Steikte kylling på steikepanna og opna eit lite glas med ein slags indisk saus som sette litt smak på retten. Og dett var dett. Desserten var ein clementin.

Det var så varmt og fint at eg la meg ut på solsenga med lydbok på øyret, og der har eg lege til no.

Eg hadde planer for hagearbeid i dag, men no er det viktigaste å klippe plen , og det kan eg ikkje gjere før i morgon, Då kan det hende vi har fått regn så då får eg ikkje gjort noko. Men Gudmund har heller ikkje klipt, så då tek eg det med ro.

Eg går og ser på hagen min og i år er det veldig frodig,eg har ikkje sett så mykje lauv på trea og buskene nokon gong før. No har Dan store rosebuska blitt veldig stor og full med blad og blomar Rosa Moyesi er det visst den heiter.Det blir meir og meir disig ute og no er sola vekke.


Desse to plantane kjem frå hagen til bestemor på Hildegard. Det er villige og hardbalne sortar. Det er noko med fargen på valmuene som eg synest er så fint. Dei er verken heilt raude eller oransje men noko i mellom der. At bilda ikkje er så klare i dag kjem av at lufta heller ikkje er heilt klar.

Eg må vel ta meg ein tur ut, eg vatnar ikkje enno-vil først sjå om det kjem regn.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 8.mai

Det var fart på elva i dag igjen,det er snø som smeltar  Klokka er no 16.50, temperaturen på trappa er +16 grader C, sola er litt av og på i...