søndag, april 19, 2020

Dagbok 2020: 19.april





Klokka er no 19.50, temperaturen på trappa er +11 grader C og vi har hatt ein strålande dag, med sol frå skyfri himmel frå morgon til kveld. Det er slike dagar eg kallar bonusdagar.
Eg gløymde nesten at det var sundag i dag, for eg hadde eit par jobbar på vent. Eg skulle henge opp klesvasken frå i går, eg har nettopp tatt den inn og bretta handdukane, stor anna var det ikke. Så skulle eg ta meg av noko kjøt som eg tok opp frå frysaren i går. Eg skar i terningar og steikte for å ha på lur om eg skal lage middag i ein fart.
Eg tok ein tur fram på gravplassen og kasta kransen i søpla, men fekk ikkje skylt steinen, for vatnet var ikkje kopla til. Fekk ikkje bytta batteri i lyset, for det "brann" framleis. Eg hadde tenkt å gå ein tur framover Dalateigane, men då eg såg kor mange bilar som stod parkerte i nærleiken, ombestemte eg meg og reiste heim og sette frå meg bilen før eg tok ein tur på Vernet i dag også. Trefte ei som eg nyss har gått i lag med der oppe, og i dag gjekk vi heile runden i lag. Ei stund sat vi på ein benk-i kvar sin ende. Det er kjekt å gå i lag og prate, så blir det litt sosialt også.
Då eg kom heim laga eg middag til meg sjølv, i dag vart det pannekaker med bacon og blåbærsylte, trur det blir ein repetisjon i kveld; det er vanskeleg å lage små nok porsjonar.
Etter middag la eg meg på solsenga og høyrde bok.
Litt seinare kom Marit ned og vi drakk kaffi. Ærendet var å planlegge morgondagen-men det gløymde vi. Men eg skal i alle fall køyre fram på gravplassen så Marit får stelle grava til Robert. Vi tek sjansen på å sitte i samme bil. Eg har ikkje sett/høyrt ei einaste nyheitssending i heile dag, så no må eg ikkje gløyme å sette på TV-en. Eg prøver å vere mest mogleg ute så lenge finevêret varer.
I går kveld var datamaskina heilt på villspor, eg fekk ikkje gjort det som eg har gjort tusen gongar før; no ser det ut til at den funkar som den skal.



Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 22.april

No er klokka blitt 16.35 utan at det har hendt så mykje. Det mest dramatiske som har skjedd er at eg har prøvd å slette alle bilda mine på P...