torsdag, januar 09, 2020

Dagbok 2020: 9.januar

Klokka er no18.20, temperaturen er + 3 grader og det regnar litt. På føremiddagen var det fint , med litt sol i fjella. Det beste for oss gemlisane er at det ikkje eg snø. Vi har vel ikkje så mykje imot sjølve snøen om - han hadde kome ned ferdig moka.
Det vart ikkje så mykje om føremiddagen i dag, fekk shina kjøkkenet og meg sjølv før vi køyrde til treninga 12.15. Det vart litt fullt i treningslokala i dag, så det vart kamp om apparata, men det gjekk rimeleg bra. Der er knapt eit menneske under 70 år, så gruppa er nokså homogen. Vi har det kjekt og blir fort kjende med kvarandre. Det er mykje same klientellet på tysdag og torsdag.
Etter treninga var vi på Spar og handla litt. Eg hadde ikkje så stort behov, men fann litt eg trong eg også.
Då eg kom heim hadde eg litt husarbeid å knipe borti, pluss at eg tok ein halvtimes spanskkurs med meg sjølv.
Og så vart det mat, og etter maten seig eg ned i godstolen etter å ha fyrt i omnen, og der vart eg sittande å sløve ei god stund. Ja, eg er ikkje så arbeidsam for tida, men eg er relativt bra i armane akkurat no, så det er best å ikkje ta i for mykje.
Eg har i grunnen lyst til å gjere litt hagearbeid, for vinteren kom på meg før eg hadde fått rydda opp, dvs. plantane var ikkje visna ned før snøen og vinteren var over oss.
I dag har eg ikkje gått tur, men eg grundar veldig på det eg opplevde i går. Var eg verkeleg så nær lynet? Og kunne det ha slått ned i meg for eksempel?
For morgondagen har eg enno ingen planar, men eg får vel sjå å finne på noko nyttig. 

I dag har fetteren min fødselsdag. Då han var liten budde både vi og dei på Eid, og den 9.januar skulle tante ha ut juletreet, etter at vi hadde feira John Per. Kvart år på denne dagen tenkjer eg på den tida. Då budde dei i Alleen i same huset som bestemor og bestefar, der bror min bur no. I 1954 flytta dei til Sørumsand og der bur John Per framleis.
I tilfelle han les bloggen ,kan eg gratulere han her: 
GRATULERER  MED  DAGEN  JOHN  PER!

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...