onsdag, januar 08, 2020

Dagbok 2020: 8.januar

Klokka er15.15, temperaturen er + 4 grader. No har det stilna litt ute , men for ein liten time sidan var det dramatisk vêr. Eg sat ved datamaskina og såg ut glaset og det var så fin himmel over Melshornet. Eg vart inspirert til å ta ein tur på Fonnvernet. Her er det sjeldan langt frå tanke til handling, så eg heiv på meg jakke og støvlettar og spurta opp Storebakken, der eg klivra opp.

Då eg vende nasen mot vest kjende eg vinden for fullt, og ikkje berre det, eg høyrde tordenskrall-ikkje altfor langt vekke. Vurderte å snu, men det var å feige ut. Eg gjekk mot vest og torden og lyn kom stadig nærmare. Sist natt vakna eg av torevêr, men eg er ikkje redd når eg er inne. Då stod eg berre opp og slo av nettverket. 
Men det var skummelt på Fonnvernet, eg tenkte som så at på ein flat veg er EG høgaste punktet. Eg hadde tatt fatt på Turvegen, då eit lyn viste seg rett framfor nasen min- eg har aldri sett lyn så langt nede før, og det gjentok seg ein gong til, utan at det skjedde noko kriminelt.  Då hadde eg for alvor fått farten opp. Men så vart det slutt på torden og det begynte å hagle noko heilt forferdelig. Eg kom meg trygt i hus utan mein - 40 minutt hadde eg vore ute.


Tidlegare i dag har eg gjort LITT husarbeid; eg har vaska bad og kjøkken, lagt i hop klede båre julepynten ned i kjellaren og diverse. Har begynt å øve litt på spansken igjen, for neste veke er det oppstart på kurset.
Det var litt tidleg å skrive blogg, men blir det meir spennande hendingar, skal eg skrive meir i kveld. No skal eg ha litt mat, ikkje fordi eg fortener det, men fordi eg treng det.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...