fredag, januar 10, 2020

Bok nr. 2 - 2020: Den som dreper drømmer sover aldri

1970-tallet. Venstrebølgen fra 1968 blir nærmest som en idyll å regne i sammenligning med den krigen som vokser frem mellom Europas sikkerhetstjenester og en stadig mer splittet venstrebevegelse. Det blir bokstavelig talt et spørsmål om liv eller død. Eric Letang arbeider om dagene som advokatfullmektig ved Henning Sjöstrands legendariske advokatbyrå. Men på nettene og fritiden inngår han i en hemmelig sikkerhetstjeneste innen den delen av venstrebevegelsen som forsøker å organisere forsvaret mot en stadig mer aggressiv statlig fiende. Hans store kjærlighet, Gertrude, jobber som advokat i Hamburg, hvor klimaet dag for dag blir mer brutalt. Hun opplever at vennene fengsles eller blir drept, én etter én. I Sverige arbeider statens hemmelige agenter etter vesttyske prinsipper for å forsøke å provosere frem en åpen konfrontasjon mellom «terrorister» og staten. For motstandsbevegelsen Eric Letang inngår i, utvikler katt og mus-leken seg til et stadig farligere spill. Samtidig vokser Lauritzen-slekten og en ny generasjon kommer til.  
……………………………………………………………………………
Då har eg lese ferdig bok nr.8 i denne serien, bok nr. 9 "Den andre dødssynd" er visst også ferdig skriven, men den har eg ikkje enno.
Det er ein interessant serie, dei to første bøkene las eg for fleire år sidan, men skulle absolutt ha lese dei om att før eg gjekk vidare. Den første boka "Brobyggere" er hermed anbefalt- og så er det berre å bestemme seg for om ein vil lese vidare.




Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...