mandag, november 12, 2018

Dagbok 2018: 12.november



Klokka er 19.40, temperaturen er + 9 grader C og det har regna ein del i dag. Er ikkje sikker på kor mykje, for eg har ikkje vore lenger enn ut i garasjen.
I dag har eg vore veldig flink for alderen, eg har fått gjort mykje husarbeid. Det er i grunnen rart, men det er ganske mykje som skal gjerast sjølv om ein er åleine.
I dag har eg mellom anna bytta på senga og vaska på soverommet, men før det mala eg ei skapdør, det var tredje strøket så no får det vere nok. Elles har eg tatt meg av eit par klesvaskar, baka brød osb. 
Største jobben gjorde eg frå klokka 17 og utover. Då tok eg ned gardinene på stova og strauk og hengde opp dei gamle, kvite vintergardinene. Seks lange lengder. Gardinene er meir enn 18 år gamle. Då dei var nye rakk dei heilt ned i golvet, med ein oppbrett på 30 cm. Etter alle vaskane har dei krympa så mykje at dei er nesten 30 cm frå golvet, enda eg har lagt ned heile falden. Elles har dei blitt kvitare og finare for kvar vask. Det er litt av ein jobb å stryke og henge dei opp, og det går nokre dager før dei heng som dei skal.
Gardinene som eg tok ned, har aldri vore vaska før, eg har levert dei til rensing, men no tok eg sjansen og putta dei i vaskemaskina på "Gardin"-program. Det får bere eller breste. Både dei gamle og dei nyaste var dyre, god kvalitet, og så fekk eg dei ferdig sydde frå butikken.
Eg åt av det nybakte brødet til lunsj -men det er lenge sidan no. Det blir vel brødskiver til kvelds også. Hadde ei lita pause etter lunsj og strikka litt-elles har eg styrt med noko heile dagen. No er eg litt sliten, men det gjer ingen ting. Eg er ikkje 20 år lenger.

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...