søndag, november 11, 2018

Dagbok 2018: 11.november


Klokka er 18.45, temperaturen er + 9 grader. Det har vore opplett i dag, men ikkje sol, og det var vått på gata i dag tidleg. Men eg er veldig nøgd med novembervêret, så langt. 
I går ettermiddag og kveld var eg trøtt og trasig, men i dag vakna eg full av energi og arbeidslyst. Kanskje fordi eg ikkje hadde spøt på gang, så eg ikkje fall for freistinga å sette meg ned. Eg rydda litt både her og der, festa trådar på ferdigstrikka lestar, vaska blomsterpotter etc. etc. Fekk tid å støvsuge litt også. 
Vi som skulle på konsert måtte fare nedover alt 15.15, men det gjekk fint. Eg dusja, vaska håret og kledde meg om i god tid. Even køyrde Marit, Mari Ella og meg i Marit sin bil; Janne måtte fare nedover før. Det var dekka 8-mannsbord akkurat som på pensjonistmøta. Eg sat i lag med Marit sin familie pluss foreldra til Even som kom frå Volda. Mat og kaffi var inkludert i billettprisen. 
Eg trefte ein del folk som eg kjenner, mellom anna Åse Melle, som fortalde at dottera til Jan Kåre hadde overtatt huset hennar og så lagar dei til leilegheit på loftet til Åse. Dottera til Jan Kåre kjenner eg frå ho gjekk på Velle skule, og så trefte eg henne att på sjukehuset i Volda og snakka med henne der. Trur ho var sjukepleiar.
Hornmusikken spelte først, dei har fått ny dirigent, ei relativt ung dame. Dei spelte nokre nummer, dei fleste melodiane var kjende. Så var det matpause, og vi fekk forsyne oss så mykje vi ville av medbrakt mat, kaker, smørbrød m.m.("Mat på fat")
Så var det Janne og koret hennar sin tur. Det er berre damer i det koret, men dei er flinke. Berre så synd med den dårlege akustikken i flatsalen. Janne var veldig flink konferansier og leiar. Dette kan ho !
Så vart det ei nyavdeling med hornmusikken, og no vart det spanske rytmer , paso double og tango. Dirigenten fortalde litt om kvar musikkstykke. Det vart ein fin konsert. Då det var slutt hadde eg 20 minutt igjen til filmen skulle begynne, men eg syntest eg hadde fått nok musikk i dag, og Janne sa at filmen skal gå minst ein gong til. Eg snakkar om "Bohemian Rhapsody"- ser på facebook at dei som har sett filmen om Queen har likt den godt.
No går vel resten av kvelden med til å leite etter husnøklane. Eg hugsar eg hadde dei i handa og skulle låse opp døra då Einar og eg kom att på fredag, og i går var eg ingen stader, så nøklane MÅ vere her ein stad.

Den kvite novemberkaktusen har så vidt begynt å blomstre.


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...