mandag, oktober 29, 2018

Dagbok 2018: 29.oktober

Klokka er ca.20.00 Temperaturen ute er minus 3 grader, inne er det vesentleg heitare etter at eg fyrte i omnen. Det har vore fint, men kaldt vêr i heile dag, og her vi bur er vi så heldige at vi har sol nesten heile dagen. Den varmar litt ute, men varmar godt opp inne.
Eg vaknar nokså tidleg om morgonen, men ligg litt frampå, så det ikkje blir så lenge å vente på sola.
I dag vart eg verande inne litt lengre enn planlagt fordi eg fekk litt trøbbel med strikketøyet mitt, sat og strikka og høyrde lydbok før eg gjekk ut for å kobbe. eg er blitt så glad i å sage at eg snart har slite ut saga som Rasmus og eg kjøpte i sommar. I dag gjekk det ut over nokre tre som står ned mot grensa til naboen i "Larsenhuset". 
Ja, eg har vore der og saga før, men det er meir som må vekk før eg kan realisere planane mine. Der står to rot-ekte plommetre, men dei står på Lid sin eig, så dei sagar eg sjølvsagt ikkje ned, men ei stor grein som var på mi side vart fjerna i dag+ toppen av ei gran. Dei tjukke greinene vart saga til ved, og så måtte eg fram med kompostkverna og ta kvistane+ at eg køyrde igjennom eine klematisen. To gonger måtte eg opne og reinske kverna - det er kjempedumt å køyre gjennom "ferskvare". Som de forstår var eg ute og "jobba" - mest for å vere ute og for å få litt mosjon.
Eg tenkte først å ta ein tur til Vik, men der er det ikkje så mykje sol, og kaldare enn her oppe.  I tillegg til hagearbeidet har eg ikkje gjort så mykje anna enn å strikke og legge i hop ein klesvask. Men dagen går fort forbi uansett.
I morgon må eg kanskje handle litt, så lenge eg er her åleine har eg nok å tære på, men viss eg får besøk, treng eg litt av kvart. 
Eg blir litt lat og tiltakslaus når det er kaldt; men hos Rasmus snøar det- vi har heldigvis fått årets nedbør i flytande form. Rart vêr vi har hatt: 1. ekstrem varme 2. ekstremt med nedbør. Så blir det vel ekstrem kulde resten av året. Eg er som vanleg pessimist.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 24.april

                           Eg gjekk ein runde på Vernet før eg for på møte. Klokka er no 18.04, temperaturen ute er + 7 grader, sola skin no...