tirsdag, august 14, 2018

Dagbok 2018: 14.august

Klokka er 19.15, temperaturen er + 19 grader C og det har vore ein fin lettskya dag. Dagane fyk av garde når vêret er fint, og dei blir alltid for korte til det eg har tenkt å gjere.
I dag hadde eg tenkt å vaske og støvsuge, men det blei med vaskinga. Det kom ein hyggeleg mann på besøk på føremiddagen, med 2 liter blåbær som han hadde plukka, sidan eg ikkje har føter til å gå i skog og mark tilgodesåg han meg med ein del av fangsten. Det er kolossalt med blåbær i år seier dei, og dei store hogstfelta bugnar av bringebær. Men eg har altså ikkje føter til å gå opp i fjellsida, dvs. opp kunne eg kanskje kome meg, men ikkje ned att.
Solveig nabo ville køyre meg til frisøren klokka 13.00 - så i dag var eg til min "gamle" frisør i Mosmarka. Eg har vore kunde hos henne sidan ho var ei ung jente, no har ho godt vaksne born. Håret mitt er no kort og mørkt ! Då eg skulle heim gjekk eg ned til gravplassen, og så henta Solveig meg der. Var bort og såg til grava, nellikane var bra fine enno, eg kneip vekk dei visne knoppane, men der var mange knoppar att.
Med det samme eg skulle gå ut av bilen, ringde Ragnhild, ho kom i går og lånte juspressa mi for å bruke den på bær. Det funka heilt fint. Ho ville kjøpe ei slik sjølv, men eg meinte vi kunne eige den i lag. Kor mange gonger for året brukar ein den, liksom.
Etter at eg hadde ete litt var eg ute i hagen og åt "erterpøler" , som vi sa heime, og så fekk eg smake plommene til Solveig og Gudmund- mine er ikkje modne enno. Ikkje får eg så mange heller.
Så gjekk eg inn att, las ferdig lydbok og strikka ferdig eine lesten i eit parallell-par. Har begynt å strikke lestar parallelt-det er ikkje så dumt. 
Har litt meir på programmet i dag, skal henge ut ein klesvask, og så må eg reinske blåbæra. Eg har det bra!

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...