onsdag, august 15, 2018

Dagbok 2018: 15.august



Klokka er 17.00, temperaturen er +16  grader C og det regnar. Tidlegare i dag var det opplett og relativt fint. Eg kom nettopp att frå ein liten skogstur. Det var bra vêr då eg gjekk heimanfrå,  no sit eg her nokså drukna, men reknar med at kleda tørkar på kroppen. Hadde berre ei fleece - jakke utan hette på meg, så eg vart nokså våt i håret, før eg kom på at eg hadde ein plastpose i lomma som eg brukte til hue. Måtte prøve å berge frisyren frå i går, men trur ikkje det gjekk så bra.
Vart lei av å gå å virre inne i huset og tenkte eg kunne ta ein liten tur rundt Storebakken, men då eg kom bort i Fonnavegen vart eg freistea til å gå opp i skogsvegane, der eg gjekk nesten kvar dag for nokre år sidan. Nils og eg sette namn på alle vegane, så det skulle vere lett å finne meg i tilfelle det  skjedde noko. Ofte har eg tatt ein liten tur ut Raudhyttevegen og ned att Åsmundmarka. Det gjekk ikkje i dag. Det er store endringar etter at arbeidet med Fonnvernet tok til. Så eg gjekk ut Raudhyttevegen og sette meg på benken. Trudde der skulle vere fint utsyn no, men så langt opp hadde dei ikkje rydda, så eg såg berre inn i nokre graner som var enda høgare enn før. Ein annan ting som eg undra meg over var at vegen som eg hugsar som heilt flat skråa oppover heile vegen ut, og tilsvarande ned på tilbakevegen. Men det gjekk veldig bra å gå på den delvis attgrodde stigen, eg fekk ikkje så veldig vondt i kneet, men passa på å ikkje gå bratt nedover. Så får eg sjå kor det verkar i ettertid. Viss det går bra å gå i terreng så har eg eit alternativ-på asfalt går det i alle fall ikkje bra.
Tidlegare i dag har eg rydda og støvsuga i huset, eg har vore på data og ordna diverse og festa trådane på eit lestepar som eg skal ha sjølv. No skal eg slappe av litt. Blir sikkert ikkje noko hagearbeid i dag; sjølv om det lettar opp att er det nokså vått ute. Eg begynte på ei bok i natt då eg låg og ikkje fekk sove. Trur eg må lese første plata om att for eg fekk ikkje med meg så mykje. Ein av grunnane til at eg ikkje fekk sove var at opplesaren hadde så irriterande stemme.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...