søndag, august 12, 2018

Dagbok 2018: 12.august






Klokka er snart 19, av ein eller annan grunn er det ofte på desse tider eg skriv blogg, kva no grunnen kan vere. I dag har vi hatt ein fin dag med ein god del sol, og no er temperaturen + 17 grader.
Då eg vakna i dag verkte eg noko forferdeleg i skuldrane, og eg forstod det var gikt. Då er det berre ein ting som hjelper; ulltrøye/genser dag og natt. Så i dag er eg godt kledd med ull på ull og skuldrane er heilt fine no.
I går skulle eg eigentleg rydde i garasjen, men det regna slik at eg slo det frå meg. I dag, derimot....Ja, det er kanskje gale å begynne med slik grovarbeid på søndag, men det gjorde eg altså. No har eg ikkje "finrydda" om nokon skulle tru det, men eg har i alle fall fått flytta litt på rotet og kosta golvet. Når snikkaren kjem, skal han ha ein stad å stå og sage, og det må vere under tak. Så denne ryddinga er for han. Der er mykje, mykje meir att som skal ryddast opp i, men det får kome seinare.
Etter at eg avslutta arbeidet var eg svolten og fann fram ein rest av Taco som var i frysaren. Det blei eit bra måltid. Etter at eg hadde ete, vore på data, snakke med ei venninne i telefonen m.m. la eg meg ut på solsenga, med madrass, pute og pledd. Det regna nokre få dropar, men eg sovna tvert og sov i timesvis, tungt og godt. Konklusjon: Fysisk arbeid+ mat gjer at ein søv godt.
Solveig og Gudmund var ute i hagen og plukka bær, så eg har no hatt litt menneskeleg kontakt i dag også. Innearbeidet sparer eg til hausten og vinteren. Det er masse eple på epletreet, så eg håper på å få lage mykje god jus i år også. Eg klipte plenane måndag og tysdag i førre veka, men no er graset så langt som aldri før. Slik er det kvart år; når ein endeleg har fått orden på plenane-DÅkjem hausten. Var ute for ei lita stund sidan og tok nokre bilde.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 15.april

Alt av bilde som eg hadde på PC en er borte vekk, men eg er ikkje heil hjelpelaus, for bildet av blomstane frå i fjor låg ein annan stad på ...