tirsdag, desember 05, 2017

Bok nr. 32 -2017: Malstrømmen


 
Et uhyggelig skrik tiltrekker seg oppmerksomheten til to unggutter som leker på svabergene. I vannkanten finner de en mann . lenket fast med hendene i det iskalde vannet.
Ved kysten av Bergland flyter en porselensdukke i land. Ekteparet som finner den, synes den varsler om ufred, men for den nyinnflyttede lensmannsbetjenten Niklas Hultin fortoner dukkefunnet seg som barnemat etter jobben i hovedstaden. Etter hvert sprer uhyggen seg, og en dag blir en kvinne funnet bevisstløs i strandkanten, ikledd lignende kjole som dukken .
Flere tragiske historier flettes elegant sammen i denne intenst spennende kriminalromanen medhandling fra Nord-Norge .

...........................................................................
Frode Granhus sine krimbøker: 

Be en bønn for Sikas

Malstrømmen
Stormen
Djevelanger
Kistemakeren
Forliset.

Eg veit at eg har lese nokre av desse, men ikkje alle. Den første eg las var Stormen, og den var veldig spennande. Elles skriv forfattaren godt, og Nils Johnson les så utruleg bra på "nordnorsk".
Eg er ikkje glad i staute politiromanar som ligg nær opp til røyndommen, eg likar eventyra betre. Og Granhus sine bøker er eventyr. Malstrømmen er ikkje den beste boka hans, og eg har spola tilbake eit utal gongar fordi eg misser fokus. Det kan eg ikkje skulde forfattaren for.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 1.mai

  Klokka er no 17.22, temperaturen ute er + 20  grader, og no skin sola igjen etter at det kom regn midt på dagen. Det har vel vore rimeleg ...