mandag, november 14, 2016

Dagbok 2016: 14. november. Nils 80 år.


Klokka er 23.00, temperaturen ute er + 9,4 grader C og det regnar litt innimellom.
Dette vart ei noko spesiell fødselsdag, både for 80-åringen og oss andre. Nils var ikkje betre i dag, så eg skreiv eit brev til fastlegen om korleis stoda var, og bad han kome på heimebesøk eller i alle fall ringe. Utanpå konvolutten skreiv eg HASTAR. Eg leverte brevet i luka på legesenteret og presiserte at legen skulle ha brevet med ein gong. Eg fekk sitte på med ein nabo nedover, men gjekk opp att.(Naboen skulle til Ålesund) Timane gjekk og vi høyrde ingen ting frå fastlegen.
Etter at eg hadde vore nedover og handla i lag med ein annan nabo, var Margrete her då eg kom heim. Ei stund etter at ho hadde reist , kom Solveig. Dei to systrene hadde bestemt seg for å gripe inn. Etter at Solveig og eg gav fastlegen litt tid å gå på, ringde Solveig legevakta, og etter enda ei stund med venting kom ein ung lege på døra. Vi fekk han på trua om at Nils måtte få komme på sjukehuset, og at han måtte fraktast på båre. Det sa han sjølv. Han har ikkje kome seg fram or senga siste par dagane. Men Ambulansen har andre oppdrag, så dei kunne ikkje kome før i 12-1 tida. Så Solveig måtte reise ut att. Det er heilt greitt, vi klarer oss åleine ei stund, men jammen er det godt når storesysta lagar veg i vellinga. Stor takk til Solveig.No er det berre å vente på ambulansen! Eg har kunngjort det på FB så ikkje naboane skulle bli skræmde.
I dag har eg ikkje "gjort" noko, men her har vore mange innom med gåver og blomster. Feiringa er utsett på ubestemt tid. Takk til alle som har hjelpt oss i dag og andre dagar. I morgon er planen at Einar skal komme innover og så skal vi besøke Nils. Håper han får hjelp til å komme seg på føtene att-bokstavleg talt.
Klokka 00.10.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Litt seint, men gratulerer med dagen til Nils, og mange ønske om god betring for han! Frå nr 14

solveig sa...

No håper eg ambulansen kjem snart!