tirsdag, oktober 04, 2016

Bok nr. 66 - 2016: De dødes hus.

De dødes hus av Jorun Thørring (Lydbok-CD)
I Jorun Thørrings sjette kriminalroman kobles et legendarisk vinslott, en tyrannisk eier og ugjerninger begått under krigen sammen i et drivende spenningsdrama.

Liket av en eldre mann blir funnet i en leilighet i Paris. Når det viser seg å være eieren av en mektig vingård, føres etterforskningen til et slott i Bordeaux. Den norske, Paris-baserte spesialetterforskeren Orla Os og kollegaen Nicolas Roland blir snart trukket inn i slottets mørke kjellere, trange tårnrom og dunkle historie. Slottets nye eier og de ansatte er merkelig tause og avvisende. Alle skjuler noe, men hva? Når Orla begynner å grave i fortiden, oppdager hun brutale og fortiede familiehistorier. Kanskje fortielsen begynte under krigen, den gang tyske soldater beslagla årgangsvinene, og slottsherren forsøkte å skjule vinskattene ved å mure dem inn i hemmelige kjellerrom? Når Orla og Roland blir innesperret på slottet under en høststorm, skjer et nytt drap. Det blir åpenbart at gjerningspersonen må være en som befinner seg på stedet. 
Dette er den tredje kriminalromanen om spesialetterforsker Orla Os.

................................................................................
Eg har lese fleire bøker av denne forfattaren og likt dei ganske godt. Denne kriminalromanen er som så mange andre lagt til to tidsepokar: 1942 og 2000. Mest interessant var det å lese frå krigens dagar. Sjølvsagt er det slik at det som hende under krigen har samband med det som skjer i notida. Det som gjer at eg ikkje likte denne boka så godt, er at der er for mange personar, og vi blir ikkje så godt kjende med alle. Dei kunne vore tydeligare presentert. Derfor er det vanskeleg å sjå kven forbrytaren er. Eg synest at boka er for laust komponert. Men grei nok underhaldning på solsenga.

Ingen kommentarer: