tirsdag, oktober 11, 2016

Bok nr. 67 - 2016: Om sommeren.

Om sommeren (lydbok) av Karl Ove Knausgård
«Om sommeren» er fjerde og siste bind i en personlig encyklopedi om den nære virkeligheten, skrevet av en far til hans yngste datter. Han skriver om vannspredere og snegler, rips og tårer, om geitrams, sirkus, marihøner og krabbefiske. Men han skriver også en dagbok, der de små hendelsene i en families liv registreres mot en bakgrunn av alt det en sommer kan vekke til live av tanker, minner, lengsler, opplevelser av kunst og litteratur, i en intens jakt på meningsfylde i øyeblikkene som glir forbi. Her fortelles også, gjennom den innlevelsen fiksjonen gjør mulig, historien om en syttitre år gammel kvinne som en gang tok et dramatisk valg som kanskje ødela livet hennes. I fortellingen om det som er og det som har vært, oppstår muligheten for at alt alltid kunne vært annerledes.
.............................................................................
No har eg lese den fjerde og siste av Knausgård sine årstidsbøker. Og denne er den absolutt beste, etter mi meining. Eg har brukt relativt lang på den, og det trur eg er lurt.
For nokre år sidan køyrde vi rundt i Skåne, til Ystad, Simrishamn, Malmø etc. Og eg ser landskapet for meg når eg les boka, det gjer det ekstra kjekt.

Ingen kommentarer: