mandag, mars 28, 2016

Bok nr.21 - 2016: LeonLeon av Mons Kallentoft og Markus Luttemann (Lydbok-CD)


«Leon» er den andre frittstående lydboka i den kritikerroste Herkules-serien.

Et udyr er på jakt i Stockholms gater. En film viser en skrekkslagen gutt som er stengt inne i et bur på et ukjent sted. Kidnapperen beveger seg i bakgrunnen som en mørk, løveliknende skygge, under en klokke som stadig tikker tiden ned.

Når kriminalinspektør ved Stockholmspolitiet, Zack Herry, ser den direktesendte filmen, forstår han umiddelbart hva slags forferdelig skjebne denne gutten er tiltenkt om de ikke finne ham i tide. Samtidig holder Zack på å tape sin egen kamp mot narkotikamisbruket sitt, og båndet til hans venn og kjære kollega Deniz revner. I et kaldt og mørkt Stockholm følger et ubarmhjertig spill, et spill der Zack aldri har vært nærmere døden enn nå.

.................................................................................
Då eg las den første boka i serien, den som heiter  "Zack", vart er fascinert av politimannan Zack Herry, han er ein interessant person. Ein flott politimann, men med hang til kicka han får av narkotika. Men også ein mann med stor omsorg, særleg for barn. I denne boka kjem vi enda litt nærmare hans personlegdom. Og sjølv om hendinga i boka er grotesk og spennande nok, er det personen Zack som er mest interessant for meg.

Ingen kommentarer: