torsdag, desember 17, 2015

Dagbok 2015: 17.desember

Klokka har passert 10.00. Temperaturen ute er 11,8 grader C og vi er tilbake i det våte og mørke. Dessverre.
I dag skulle eg stryke nokre klede, og sidan eg hadde strykeutstyret framme fann eg ut at eg like godt kunne skifte frå advent til jul. Dvs. ta bort lilla løparar etv. og erstatte med slikt som høyrer jula til. Og sidan det var litt behov for det, pussa eg litt kopar og messing etc. Slikt tek si tid, men no er her raude lys i stakane og juleløparar både her og der.
Så var vi ein tur nedover, først på biblio og henta tre nye bøker, etterpå på Amfi der vi ikkje kjøpte så mykje, berre litt matvarer. Ein liten tur på Jernia vart det også for å kjøpe steikespadar til Solveig. Vi skulle hatt 4 men dei hadde berre tre. Ho skal ha dei på skulekjøkkenet.
Då vi kom heim sette eg i gang med å rippe bøker, mens eg filte negler, festa trådar på eit par lester og strikka litt. Det gjekk veldig tregt med rippinga, og då eg kom til CD 6 var det full stopp. Eg restarta maskina og gjorde alt eg kunne tenke meg kunne betre situasjonen. Men nei! Så fann eg på å granske sjølve plata........og den var full av kliss ! Den fekk seg ein omgang med vatn og klut, og då var alt i orden. Eg kom i hug då Vebjørn var liten og kom til Rasmus med CD-platene og sa: "Disc is dirty!"Og Rasmus måtte vaske.
Til litt sein middag i dag var det steikt sei, og etterpå slappa vi av litt og eg begynte på Mios blues". Eg var redd det skulle bli litt vanskelig, sidan det er ei stund sidan eg las første boka, "Lotus blues", men det gjekk heilt fint, sidan der kjem eit tilbakeblikk først i boka.
I dag er det 17.desember, ein dato som minner meg om det som skjedde i 1990, då både mamma og Hilde hamna på sjukehus. Hilde fekk son nr.2, som etter mi utrekning fyller 25 år i dag. Mamma vart utskriven dagen etter, ho hadde hatt eit hjerteanfall.
Nils fungerer relativt bra etter fisketuren i går, eg var litt skrøkeleg først på dagen, men det hjelper å komme i bevegelse.Regn og vått vêr er ikkje bra for oss som har gikt.

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...