torsdag, desember 17, 2015

Bok nr. 89 - 2015: Playground.

Playground av Lars Kepler (Lydbok MP3-CD)
Playground – en annen side av Lars Kepler
Under et oppdrag i Kosovo blir løytnant Jasmin Pascal-Anderson skutt, og hjertet hennes stanser i førti sekunder. Når hun kommer tilbake, snakker hun hele tiden om at døden begynner med en voldelig havneby der de som styrer er i ferd med å miste kontrollen over den organiserte kriminaliteten.
Jasmin blir behandlet for krigspsykose, forlater militæret og forsøker å leve et stille og rolig liv når noe fryktelig skjer. Sammen med sin fem år gamle sønn havner hun i en bilulykke. Sønnen må opereres, men for å gjøre det, må de stanse hjertet hans. Det tør ikke Jasmin å ta sjansen på. Hun vet at sønnen ikke kommer til å klare å komme seg tilbake til livet på egen hånd hvis havnebyen virkelig fins.
Den andre siden er et svært farlig sted, og farligst av alt er lekeplassen – playground.
Lars Kepler er et pseudonym for forfatterne Alexandra Coelho Ahndoril og Alexander Ahndoril. Etter mer enn fem millioner solgte bøker om Joona Linna får leserne nå møte en annen siden – Playground er noe helt nytt innen spenningssjangeren.
..........................................................................
Eg trudde eg skulle lese ei vanlig, bra krimbok, men vart lettare "sjangerforvirra" etter kort tid. Eg begynte å lure på om det var ein fabel, ein allegori eller ev. samfunnssatire. Eg følte meg rimeleg dum! Men så sjekka eg på nettet, og fann ut at eg ikkje tok så veldig feil- dette var det eg kallar nonsens, men som også går under namnet "fantasy". Eg likte ikkje boka.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 16.april

  Dette bildet er frå i fjor, men trappa ser likeins ut i dag og eg har gått dei 43 trinna i dag også. Klokka er no 16.04, temperaturen er +...