onsdag, desember 16, 2015

Dagbok 2015: 16.desember

Klokka er16.10. Temperaturen ute er +1 grad C, og vi har hatt enda ein finevêrsdag.
Matias og Nils hadde planlagt fisketur i dag. Eg var litt skeptisk, men Nils påstod at han var heilt bra etter å ha lagt med strikkalestar heile natta-noko som var min ide, så eg måtte berre la dei fare.Det ser ut til at det har gått bra.
Eg hadde planlagt å vaske kjøkken og bad mens dei var vekke, men då eg såg det fine vêret fekk eg blod på tann. Ut med sengklede og golvteppe - og julevask på soverommet. Ikkje så ofte eg har fått hatt ut sengkleda siste tida, men no er det gjort til jul-litt tidlegare enn planlagt. Ja, vaska sjølvsagt bad og kjøkken også, bretta ein klesvask, sette på ny klesvask etc. Var veldig effektiv ei stund. Så kom Nils heim og vi åt brødskiver med heimelaga sursild.
Eg plar seie at eg jobbar like bra no som før- men pausane er lenger. Eg blir låk i ryggen av å vaske og bøye meg, så då blir det å strekke seg på sofaen etterpå.
No har eg begynt å strikke lestar igjen, men det er heller ikkje bra for ryggen, så eg må strikke i korte økter. No har eg strikka ei stund og lytta til ei lydbok som eg snart er ferdig med, heldigvis. Eg har hatt litt problem med den boka, type: "Kva er det eg ikkje forstår ?" Eg likar ikkje å lese om bøker på nettet FØR eg har lese dei ferdig, men denne gongen måtte eg kike i fasiten. Heldigvis er visst boka like dårlig som eg trudde, og eg har ikkje misforstått noko. Og under over alle under, i dag fekk eg melding frå biblio om at Ferrante-bok nr. 2 ventar på meg. Då er kanskje jula redda? Når det gjeld lesestoff altså.
I ettermiddag/kveld ventar eg Olaug og Solveig på besøk, som snarast.  Dei skulle til Ørsta på julehandel og ville stikke oppom. Då skal dei få med seg fisk bl.anna.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 27.mars

Klokka er no 17.45, temperaturen ute er+ 9 grader, men det er overskya i dag, så det er ikkje så fint som det var i går. Eg sov godt sist na...