lørdag, oktober 10, 2015

Bok nr. 71 - 2015: Skjelettets vei.

Intelligent thriller med røtter i Balkan-krigene

I den historiske delen av Edinburgh er bygningsarbeidere i gang med å renovere en gammel, gotisk skole som har stått tom i tjue år. Til deres store overraskelse finner de et skjelett gjemt i et av byggets tårn. Hvem tilhører disse benrestene, og hvordan havnet de der?
Karen Pirie, såkalt «cold case»-etterforsker, blir satt på saken for å identifisere skjelettet. Det fører henne til en liten landsby i Kroatia, et sted hvor mennesker har lidd under ubeskrivelige voldshandlinger. Karen blir nødt til å grave dypere enn hun kunne ha forestilt seg i Balkans tragiske historie – i krigsforbrytelser, falske identiteter og hemmeligheter som lenge har vært fordekt. Det skal bli et oppgjør med oppfatninger om hva rettferdighet er, og hvem som tjener den.
Med sitt intelligente plott og nervepirrende atmosfære er Skjelettets vei Val McDermids mest innholdsrike og vellykkede psykologiske thriller til dags dato.
...................................................................
Endelig fekk eg lese siste delen av boka. Det var vore mange avbrot, og mykje oppattlesing.
Eg var litt i tvil om eg skulle lese den-på grunn av den "teite" tittelen. Men boka var heilt annleis enn det eg trudde. Dette var ei god bok-eg skulle berre ønske at eg hadde vore betre orientert om krigane på Balkan i utgangspunktet. Eg ser at boka har fått terningkast 5, og det fortener den. Der er mange namn og personar å halde orden på, noko som kan vere eit problem når ein les lydbøker, så eg laga meg ei "rolleliste".

Ingen kommentarer:

Dagbok 20 24: 3.mai

 Klokka er no18.30, temperaturen ute er + 20 grader. Det har vore ein strålande dag, med sol frå klar himmel. Eg har vore her åleine heile d...