fredag, september 04, 2015

Bok nr.64 - 2015: Reisen til Bella Coola


Reisen til Bella Coola

Reisen til Bella Coola er en tidløs fortelling om tap, frigjøring og kjærlighet på tvers av klasseskiller og kontinenter.
Året er 1892 og Ingrid står ved rekka på amerikabåten SS Majestic. Idet hun ser fastlandet forsvinne, forlater hun for alltid livet i den lille hjembygda i Østerdalen. Ingrid reiser sammen med ektemannen Esten. De har tatt avgjørelsen om oppbrudd sammen, men har helt ulike forventninger til den nye verden.
På båtturen over Atlanteren møter Ingrid prestesønnen Andreas fra Stavanger, som i likhet med henne rømmer fra en dyp sorg. Det vokser frem et sterkt og uventet fellesskap mellom dem.


Denne boka har sine sider, men stort sett er den langdryg og nokså kjedelig- etter mi meining. Elles er eg samd i det Margrete skriv om boka. Det mest interessante for meg var skildringa av Chicago rundt 1900 .
Men i natt var lydboka god å ha, for då låg eg sømnlaus og fekk lese mange plater i eitt. Utan at eg somna av den grunn.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 5.mai

Klokka er no 18.13, temperaturen ute r + 13 grader C. Det har vore sol og fint i heile dag, men ikkje så varmt som i går. Eg vakna tidleg i ...