torsdag, april 30, 2015

Dagbok 2015: 30.april

"Menn med kvitt hår gjer hagearbeid".

Klokka er 18.15, temperaturen ute er + 8 grader C. Det har nyss vore ei regnbyge, men tidlegare i dag var det opplett- men overskya.
I dag hadde eg ein jobb på føremiddagen, eg skulle lage fiskekaker. Fisken var sei og lyr 50-50. Eg laga av to kilo farse, likar ikkje å lage for mykje om gongen.
Då eg var ferdig og hadde rydda opp, bar det rett i dusjen til hårvask etc. Ville ikkje fare til Vik med steikelukta. Vi var først på Amfi, der vi handla mat og medisin, som valeg. Trur knapt eg har vore nedover på ei veke.
Så var vi på Felleskjøpet, der vi handla vaskepulver, toalettpapir og hagegjødsel. Eg hadde ein rabattkupong på OMO color. "Kjøp fire pakkar og få den femte gratis". I dag kjøpte eg den 4.pakken, og fekk nr.5 med det same. Dette er dei største pakkane, så no har eg vaskepulver lenge!
Vi var innom Plantasjen ein tur også,  fann ut at det var litt for tidleg å kjøpe sommarblomster, men vi kjøpte ein orkide og nokre jordbærplantar. Det er litt svinn i åkeren.
Eg var også innom biblio og i dag tok eg med dei to Hamsun-bøkene som Margrete nyss har lese, og eg har brukt mykje av ettermiddagen til å rippe dei to bøkene. Den stasjonære maskina må på sørvis, for no er den ekstremt treig. Og eg treng den, ikkje minst fordi eg har ein printer som er kopla til den. Derfor brukar eg den til alt eg skriv for pensjonistlaget -blant anna.
(I dag kom endelig referatet mitt i avisa, etter at dei i Møre-Nytt-redaksjonen  først hadde rota det ned i søppelposten. Ja,ja, betre seint enn aldri.)
Fiskekakene vi åt til middag smakte fortreffelig, alt smakar betre før det har vore i frysaren. La meg på sofaen etter middag, men fekk ikkje ligge så lenge før det ringde på døra. Like godt!
Elles har eg begynt på ei bok av Lars Mytting, som heiter "Hestekrefter", den fekk god omtale på FB. Men eg irriterer meg litt over at han som les, les så "naturlig" dvs. med slapp artikulasjon.
I morgon skal vi til Volda og feire dagen. Eg veit ikkje om her foregår så mykje.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 29.april

 Klokka er no 18.30, temperaturen ute er + 11 grader, det er mest overskya, men opplett og solstreif. I dag har Rasmus og eg vore heime ålei...