tirsdag, juli 10, 2012

Bok nr.32 - 2012: Gull.


Gull

Eg sit her som eit spørsmålsteikn etter å ha lese siste plata i boka. Eller var det den siste? Har prøvd å finne ut om boka skulle innehalde meir enn dei 7 platene eg har rippa, men har ikkje funne ut av det. I fall det var slutten eg las, var den noko merkelig.
Eg vil ikkje dømme denne boka nord og ned, men for meg funka den ikkje i det heile tatt.
Eg likar best å høyre på litt eldre menn som les rolig og sindig. Ho som les her, høyrest ut som om ho les og kapp med syklistane som boka handlar om. 
Språket er fullt av samanlikningar og metaforar som ikkje heng på greip. Når eit litt usikkert smil blir samanlikna med eit nyfødt føl som ikkje klarer å stå på beina, blir det litt søkt for meg. Dette var eitt døme.
Historia kunne i grunnen ha vore bra om den hadde blitt formidla annleis: To unge kvinner konkurrerer om å komme til OL i forfølgesesritt (heiter det det?) på sykkel. Den eine av dei er singel, den andre har ein mann som også er syklist, og ei datter som har kreft. Denne jenta lever mykje i si eiga "Star Wars"-verd. Så blir det spørsmål om kva ein prioriterer høgst her i verda, barn eller karriere. De kan gjerne lese meir om boka på nettet, men eg for min del hadde problem med å henge med på denne historia.  NB! dette er mi høgst personlige meining.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei! Skal innholde 8 CD

Dagbok 2024: 17.april

                Dette var pynten på "Vernet" i fjor. Det kjem vel ein likeins i år. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er + 9 gr...