tirsdag, juli 10, 2012

Vêrmelding 10.juli - 2012

Klokka er 20.30, temperaturen ute er +15 grader, og skodda har lagt sid heile dagen, men det har vore opplett. 
Solveig og Audun kom på føremiddagen, og vi åt litt "lunsj" i lag før dei to karane reiste ut for å fiske.Solveig og eg sat og prata ei stund før ho reiste ut att.
Mens eg var her åleine, laga eg klart til middagen, las ut boka mi og prata med naboar.
Til middag i dag hadde vi kald, kokt makrell som eg laga til i går; i tillegg koka eg ei skål med rabarbragrøt.
Dei kom heim att med nokre makrellar, men hadde snikane ståande att i sjøen, så etter middag reiste dei ut att for å drage snikane og legge ut teiner. Nils likar godt å ha Audun med seg på fiskeri, blir vel litt lei av å vere åleine.Eg har rydda opp i huset og vore på data. Vart heilt sjokka då eg såg at klokka var så mykje, desse sommardagane fer så altfor fort over i historia.
"Beddet" på bildet ligg i ein krok av hagen der nesten ingen ser det, vi ser det ikkje sjølve heller, frå altanen. Dei himmelblå riddersporane som eg er så glad i er veldig taslete i år, må kanskje flytte dei over i betre jord. Den mørkeraude peonen er full av blomster, men dei er nokså enkle -ikkje så fyldige som dei Solveig hadde med seg i dag.

2 kommentarer:

solveig sa...

Fine fargar i bedet ditt. Fargane kjem betre fram i overskya ver.

Besta sa...

Ja, det var det han meinte Nikolaj Astrup også, han mala aldri i solskin.

Dagbok 2024: 23.april

  Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese ...