søndag, juli 12, 2009

Kvar skal vi bu i natt?

Dette er ei side frå ein "Vegvisar" vi fann på turistinformasjonskontoret.Vi budde i bygget heilt til høgre på bildet.
Her ser de stranda nedanfor hotellet. Det var fint å bade der, men veret var ikkje så varmt at det frista.

Terrasserestaurant med havutsikt. Den morgonen vi åt frokost på hotellet, valde dei fleste å ete inne på grunn av vinden.Alt interiør var i svart og kvitt, her med raude fargeklattar.


Utsikt frå balkongen vår-mot havet. Her kunne eg ha budd lenge.



Dette sengetøyet ville eg gjerne hatt maken til. Det var kvitt med smale svarte pyntestriper.Her har vi pakka og skal fare.
Alle hotellromma våre hadde TV, men programma var dårlege. Med unntak av alle dei norske programma dei sende, mellom anna Linda Eide og norske severdigheter.

Det vi brukar mest pengar på når vi er ute og reiser, er hotellrom. Eg MÅ ha ei god seng å ligge i viss eg skal fungere om dagen.I Sverige må ein betale over 1000 kr på dei fleste hotella, men då får ein også eit fint rom med gode senger+ ein fabelaktig frokost.Dette unner vi oss! Så kuttar vi ut unødvendig shopping og luksusmåltid( vi lever godt og lenge på frokostane). Vi bestiller aldri hotellrom,men får alltid ein plass å sove. I Ørebro budde vi altså på "svømme"-hotellet; rommet var lite og maten var enkel, men sengane var gode.Dette hotellet var også litt billegare enn dei andre.
I Jønkøping budde vi på eit gammalt hotell midt i byen-Hotell John Bauer, visstnok oppkalla etter ein kunstnar frå byen.
I Ystad vart vi viste til Hotell Continental midt i byen, eit gedigent og erverdig murbygg som eg fekk angst av! (Har både klaus og høgdeskrekk.)Så det vart til at vi køyrde eit lite stykke ut av byen til Ystad Saltsjøbad som låg ved havet. Det var eit nokså snobbete SPA-hotell, fullt av kroppsfrikar i kvite frottémorgenkåper som virra rundt, låg på solsenger eller låg slanke og brune på "lit de parade". Vi fekk eit nokså lite,men lekkert rom med balkong og utsikt over havet. Sengetøy og handdukar var av ein heilt spesiell bomullskvalitet. Hadde det ikkje skya over er det mykje mulig at vi hadde vore der lenger.
Siste natta låg vi i Uddevalla. Det å køyre på E 6 er ganske håplaust, for køyrer du ut av vegen for å leite etter hus, finn du ikkje vegen tilbake.Til sist tok vi sjansen på Uddevalla, og det første vi fann der var eit digert hotell som låg høgt og fritt over byen. Balkong var der også, i femte et. Gjett kven som ikkje gjekk ut på den?

1 kommentar:

Bjørg sa...

Å, det var nydelege fargar
på det hotellrommet!
Vi og likar etterkvart hotell med gode senger. Før låg vi i telt og på luftmadrass, men det freistar ikkje lenger.

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...