mandag, desember 25, 2023

Dagbok 2023:25.desember 1.juledag





Klokka er no 18.30, temperaturen ute er 0 grader og eg veit ikkje så mykje om veret, berre det som eg ser frå vindua og trappa. 

Inne har eg det varmt og godt ,fyrer i omnen i tillegg til at eg harvarmepumpa på.

I dag stod eg veldig seint opp og eg har gjort lite og ingenting, derfor har eg heller ikkje tatt smertestillande for handa mi. Viss eg er heilt i ro, verker den ikkje.

På føremiddagen laga eg glasur til gulrotkaka, så den er ferdig. I morgon skal vi til Hareid  både eg og Margrete-familien. Det er no her vi brukar å vere 2.juledag, men i år var eg ikkje i stand til å lage til selskap sidan eg går med ei broten hand, så Solveig tok over. For to år sidan hadde ho brote handa. 

Til middag i dag hadde eg restar frå i går som Solveig sende med meg, så eg fekk skikkeleg mat i dag også. Til dessert kokte eg kaffi og tok eit par Anthon Berg konfektar som eg har fått frå Rasmus. Eg lever godt-og eg synest det er heilt greitt å vere åleine når eg veit at alle har det bra. 

Viss eg vil ha underhaldning kan eg sette på TV- det einaste er at eg ikkje kan strikke og eg veit ikkje kva tid eg får begynne med det igjen. Gipsen skal av 9.januar. 

Det er kjekt å kose seg i fred og ro åleine, men eg ser fram til å vere i lag med "jentene" og barnebarna i morgon, Ingeborg er ikkje heime i jula i år ,så eg saknar henne. Rasmus-familien plar feire jul i Kongsberg og det gjer dei i år også. Dei fleste vil vel vere "heime" i jula. Det vil eg også sjølv om eg er her åleine.

No kunne eg ha fått mykje god mosjon viss eg hadde hatt to hender  for det er kjempemykje snø ute, og sidan det er såpass mildt er snøen tung og våt. Men eg veit ein som kan hjelpe meg og det trengst - og eg vil.





 

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 8.mai

Det var fart på elva i dag igjen,det er snø som smeltar  Klokka er no 16.50, temperaturen på trappa er +16 grader C, sola er litt av og på i...