onsdag, desember 06, 2023

Dagbok 2023: 6.desember:Nilsmesse/ Nikolausdagen




Klokka er no 16.48, det er 8 kuldegrader ute, så det er framleis kald vinter. Eg har ikkje vore mykje ute i dag, ville ikkje gå tur, fordi eg kjende litt i foten. 
Eigentleg har det vore ein rotete dag, og eg har ikkje gjort så mykje til gagns. Eg vakna tidleg og følte meg stressa så eg fekk ikkje til å sove meir, eg var oppe ca halv 7. 
Men sjølv om eg starta dagen tidleg, har eg ikkje fått gjort noko særleg til nytte. Eg var irritert fordi eg ikkje fekk lys i dørkransen, så eg tok og opna opp batteriboksen og la inn nye batteri, men det vart ikkje lyst for det. Denne fungerte no fint i fjor.
Men ein ting gjorde eg skikkeleg i dag, eg laga ein porsjon med "fine" rundstykke som var skikkeleg fine. Så er det å rydde litt og vaske opp litt etc.
Gudmund kom og ville ha meg til å starte bilen min, og det gjekk heilt fint, men den står framleis og laddar seg opp. Eg skal køyre på treninga i morgon for Marit sin bil er framleis på verkstad.
Eg har sete ei god stund og sett TV og strikka, men no må eg ta og rydde litt igjen.
Eg blir av og til litt irritert, for i dag fekk eg melding på telefonen om at eg måtte betale for at dei tok ned den gamle varmepumpa. Som før sagt har dei ikkje tatt ned den pumpa, det var det Helge som gjorde, lenge før eg fekk den nye. Det var Rasmus som styrte med dette, så han er sett på saka. Men eg hissar meg litt opp når eg får alle desse betalings-krava, som eg ikkje skal betale. Rasmus har no kontakta dei for lenge sidan, men det skjedde ingen ting. Den er kjøpt på Coop i Volda.
I dag var det tømming av papp, papir og plast. Vi hadde to sekker med plast, men dei tok berre den eine, den andre hang fast med eit skriv på, den plasten var ikkje embalasjeplast så den kunne dei ikkje ta. Eg har tenkt meg  bort på VØR når /viss det blir mildare, for vi har ein del å kvitte oss med. Eg fekk ikkje rydda skikkeleg rundt huset før snøen kom, og eg har sekker med botnfrose hageavfall. 
Kveldane kjem så tidleg no for tida at eg "tek kvelden" altfor tidleg. Men no skal eg i alle fall rydde på kjøkkenet etc.


PS: som de ser har eg ikkje lært meg å behandle bilda slik at dei blir som dei skal vere. Det er fordi eg ikkje har lært meg skikkeleg  det nye bildebehandlingsprogrammet





 

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 8.mai

Det var fart på elva i dag igjen,det er snø som smeltar  Klokka er no 16.50, temperaturen på trappa er +16 grader C, sola er litt av og på i...