fredag, juni 02, 2023

Dagbok 2023: 2.juni


 Klokka er no 18.26, temperaturen ute er+10 grader C, det er overskya men opplett. Eg kan ikkje seie at det er særleg sommarleg ute, og eg har fyrt opp i omnen på stova for å få litt sommarleg varme - inne i alle fall.

Dette har vore ein heilt vanleg fredag til denne tid. Eg gjorde unna fredagsvasken relativt tidleg og så gjekk eg ein tur på Vernet. Marit og eg hadde avtalt å fare på KIWI og handle når klokka var 14. Og  det gjorde vi. Då vi kom heim att vart vi sittande i bilen og prate ganske lenge, vi har ikkje fått prata oss tomme på ei stund. Vi sat så lenge at eg vart "ihelsvolten" før eg kom meg i hus-då var klokka bortimot16 og eg hadde ikkje ete sidan frokosten i 8-tida. Eg hadde ikkje tolmodigheit til å lage skikkeleg middag men eg har diverse hurtigmat på lur. I dag vart det karbonadesmørbrød. Eg hadde kveikt i omnen før eg åt, så det var berre å sette seg i godstolen og sette på TV- så fekk eg meg ein liten blund.

Leigebuarane mine styrer på nede, og bilen går i skytteltrafikk mellon her og Liadal.

Eg har bestemt meg for å ikkje leige ut att med det første, men disponere leilegheita  sjølv i sommar. Der er sikkert mykje som må odnast, det er lenge sidan der har vore tomt.

Eg orka ikkje å styre i hagen i dag,. For det første er det kaldt og så er det ryggen min. Eg har bestemt meg for å legge ned bringebæråkeren; der er ikkje mange plantar att og eg orkar ikkje å rense så mykje skvallerkål. Eg vil heller ha meir plen, for plenklipping røyner ikkje på ryggen.

No skal eg slappe av og sjå TV og strikke resten av dagen.

Sidan vi atter ein gong er komne til fredag, vil eg ønske alle ei god helg.

Buska med dei kvite blomstrane har eg hatt i mange år. Namnet er Perlebusk, den blomstrar fint kvart år , men i år er den finare enn nokon gong før. Eg klipper den om hausten .


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 27.april

 Klokka er no 23.30, temperaturen ute er + 4 grader C. Det har vore ein fin dag med sol og varme, så det gjer ikkje noko om det blir litt ka...