onsdag, april 15, 2020

Dagbok 2020: 15.april


I dag kan vi gratulere Eirik med 23 -årsdagen. På grunn av Coronaen er han heime. Men eigentleg studerer han musikk i Trondheim. Då han var veldig liten, sa farfaren at han song som ein engel. Synge kan han enno, men kanskje litt meir verdslege låtar. Det vil seie-han syng i mange sjangrar, sist eg høyde noko, song han i storband. Uansett så er Eirik ein kjernekar, og eg er glad for å vere mormora hans.
Gratulerer med dagen, Eirik!



Klokka er no 18.00, temperaturen ute er + 7 grader og det regnar- og blæs. Eg kom nettopp inn frå ein liten mosjonsrunde, så eg veit akkurat korleis det er. Eg vart rimeleg våt til tross for sid regnkåpe med hette og dertil gummistøvlar. Eg gjekk ikkje på Vernet i dag, men tok ein asfalt-runde: Ut Starevegen, opp Storebakken, ned til Olavsgata, ut Olavsgata og oppatt eit stykke til eg møtte Starevegen igjen. Det var friskt å komme seg ut til tross for at vêret ikkje var noko å skryte av-det er det sjeldan.
Då eg vakna i dag verkte eg i høgre armen, det er lenge sidan eg hadde det så vondt, eg skuldar sjølvsagt på støvsuginga i går. Men det blei betre etter kvart. Det beste er å røre på seg.
Det låg mykje snø på tunet i dag også, så eg hadde nesten slått i frå meg å fare på butikken. Men så tenkte at eg berre kunne rygge opp på vegen og kom eg ikkje opp, fekk eg ta ein spade. Men snøen var våt og mjuk så eg rygga over brøytekanten som ingen ting og kom meg på nærbutikken Kiwi. Der  var lite folk så tidleg på dag, så eg trur ikkje eg vart smitta. Vaska meg med Antibac både før og etter handelen. 
Eg treng litt meir forskjellige ting no når eg har begynt å lage middag. Eg var lens både for smør, melk og gulrot m.a. Då eg kom heim att gjekk eg ned i frysaren og henta ein liten seifilet og så laga eg ein bra porsjon med fiskesuppe som eg åt av i dag- og håper å ete opp i morgon. Når eg har så mykje fisk i suppa blir det nesten som ei "fiskegryte". Eg måtte slange meg på senga med Storytel etter måltidet, men eg trur ikkje eg sovna. Fiskesuppe er no eigentleg eit godt sovemiddel.
Tidleg på føremiddagen hadde eg ein prat med Ragnhild på telefon, ho er også åleine heime for tida, men ho har no hunden. Det hadde vore kjekt om vi kunne besøke kvarandre i disse tider, men det er tryggast å møtast ute.
Eg har nokre ærend på ALTI, men eg får sjå korleis alt lagar seg, før eg blir for dristig. Det har kome ein smitta meir til Ørsta no- og det han minka med ein i Volda. M.a.o. ein smitta har blitt flytta frå Volda til Ørsta.


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 27.mars

Klokka er no 17.45, temperaturen ute er+ 9 grader, men det er overskya i dag, så det er ikkje så fint som det var i går. Eg sov godt sist na...