onsdag, mars 25, 2020

Dagbok 2020: 25.mars.

November 1994. Nils fyller 58 år og vi har fire barnebarn.

Klokka er 18.20,temperaturen ute er+4-5 grader C , 
men eg held meg inne. Akkurat no er det opplett, men det har regna før i dag. 
I dag rekna eg med at eg skulle ned og hente bilen min. For dei som ikkje er kjende, så ligg verkstaden ikkje så langt frå ALTI.Men i mellomtida skulle eg vaske vegger på stova. Eg fekk vaska alt med unntak av veggen der TV-en står. Eg må ha hjelp til å flytte fram TV-benken, men det hastar ikkje. Det meste er unnagjort. Marit ringde og sa at Even kunne køyre meg ned når eg skulle hente bilen. Det var eg glad for. Dei ringde aldri frå verkstaden, men då eg granska mobilen fann eg ut at dei hadde ringt utan at eg hadde høyrt det. Eg ringde opp att, men då var der slik pågang at eg slapp ikkje igjennom. Til slutt ringde eg opp att igjen og sa at eg såg at dei hadde ringt. Ja, dei hadde ringt for å seie at eg ikkje kunne få bilen før i morgon. Ja, ja, eg har ikkje så mykje bruk for den akkurat no. Eg held meg heime.
Då eg hadde rydda det meste på plass att i stova tok eg meg litt mat før eg la meg strak ut på "dagsenga" på datarommet mitt. Det er så lett å få det varmt her, for rommet er lite og innebygt. Eg trong å kvile ryggen litt, eg er ingen ungdom lenger. Bodil hadde anbefalt ei bok som eg ville lese, men så finn eg den ikkje att på Storytel, så no har eg begynt på ein serie og kong Håkon og dronning Maud. Det var Margrete som anbefalte den. No har eg høyrt om alle europeiske kongehus, mens eg kvilte. Eg trur ikkje det er mykje som sit att. Men det blir vel enklare etter kvart-får eg håpe.
I dag har eg ikkje vore ute og gått, men viss det blir betre vêr kan eg vere ute i hagen og eg kan køyre litt vekk frå husa og gå tur der. Eg skulle gjerne tatt bilde av alle krokusane som står nedanfor tilbygget og blomstrar, men eg får ikkje til at mobilen tek bilde; enn så lenge har eg tatt fram gamle album og scanner bilda derifrå. Eg prøver å ikkje sitte for mykje framfor TV-en og høyre om coronaviruset. No er det ein som er smitta i Ørsta og ingen i Volda. Trur vi har det betre vi som bur på bygda enn dei som er i byane.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 26.april

Klokka er no 16.30, temperaturen ute er +8 grader og no skin sola mellom skyene. Det er berre ei lita stund sidan eg kom att frå turen på Ve...