tirsdag, januar 21, 2020

Dagbok 2020: 21.januar

Dette bildet er litt forvirrande. Vinduet fungerer som speil.

Klokka er 18.30, temperaturen ute er +4-5 grader; det regnar og blæs, men inne er det lyst og lunt.
I dag har eg vore rimeleg lat. Ja, eg trente ein klokketime først på dagen, så køyrde vi rett heim, for Marit skulle til tannlegen litt seinare.
Eg hadde, for ein gongs skuld gløymt å hente ut sudokuen i Møre-Nytt frå nettutgåva, så eg hadde den å gripe tak i då eg kom heim. det var fort gjort å løyse den, tysdags-sudokuane er ikkje så utfordrande som den som kjem fredag.
 (Eller helst torsdag kveld).
Det er noko eg har tenkt på siste dagane. Eg meinte eg hadde sett i papira mine at bilen min skulle på EU - kontroll i januar. Eg leita fram alle papir eg kunne finne som omtala bilen, men fann ikkje det eg var ute etter. Men på vognkortet stod der eit nummer, ein kunne skrive registreringsnummeret og sende på telefon til eit oppgitt nummer, så kunne ein få vite kva tid ein skulle ta EU-kontroll. Eg sende ei melding og fekk svar, eg hadde gjort ein liten feil, så eg måtte sende om att-og sidan det har eg ikkje høyrt noko. Hadde ein liten samtale med Bodil på Mesenger, ho meinte at det siste talet i registreringsnummeret indikerte månaden ein skulle på kontroll. Eg meiner å ha høyrt det same, og sidan det talet er fire, kan eg kanskje vente til april?
Eg har i grunnen berre lata meg i dag. Har lese på spanskleksa for i morgon blir vi høyrde alle i hop, så ein må vere godt budd. Eg har strikka litt og sett nyheiter på TV etc.etc.
Og så her eg lese vel 100 sider i ein krimroman eg fekk til jul. Eg fekk to bøker av same forfattaren, og han har fått gode kritikkar. Eg begynner å bli flink å lese på papir no, og eg passar på å få med alt, ikkje berre skumme nedetter sidene.
No skal eg inn å sjå nyheiter igjen, snart. Det er mykje som skjer både i politikken og elles. Stakkars Erna, no får ho enda fleire problem å stri med. Eg forstår ikkje at folk orkar å vere heildøgnspolitikarar.
PS: Bodil gjekk inn på Statens vegvesen på data, og der fann ut at siste frist for meg å ta EU- kontroll er i april. Då kan eg slappe av. Bodil er så flink å finne slike lure ting på data.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...