lørdag, november 09, 2019

Dagbok 2019: 9.november



Klokka er no 16.10 og det er ca. eit kvarter sidan eg kom inn att etter å ha gått tur. No har sola krope heilt opp på fjelltoppane , så det blir mørkare og kaldare etter kvart. No er det ca. 4 minusgrader ute på trappa.
I dag var eg litt sløv og giddalaus, så det vart ikkje mykje gjort. Det einaste var at eg shina opp kjøkkenet. Eg høyrde litt på boka mi, men den CD-spelaren er ikkje god, så eg får ikkje med meg alt. Eg hadde tenkt å fare og handle i dag, men hadde eigentleg ikkje lyst. Så fekk eg brått eit anfall av energi og sette i gang med å avise bilen og sette den i sola. Så kledde eg meg om og køyrde ned på ALTI. Eg kom på at eg hadde tenkt meg på Europris for å kjøpe vaskepulver og diverse andre vaskemiddel. Det vart såpass mykje at eg mått låne ei korg/vogn og køyre det ut. Det var veldig mykje folk på ALTI i dag, men verste rushet var vel forbi. Det er kjekt å ha ein liten bil når ein skal parkere slike dagar. Eg tok like godt og handla matvarene på Bunnpris, så slapp eg å parkere fleire gonger.
Marit og eg snakka om brød i går, og vi meinte at av kjøpebrød var MORS grovbrød ikkje så verst. Dermed kjøpte eg eit slikt på Bunnpris, endå eg har rikeleg brød i frysaren. Eg tok meg eit par brødskiver før eg gjekk tur på Fonnvernet. Det var så fristande å vere ute i sola, men den forsvann før eg var ferdig med turen. Eg gjekk heimanfrå ca. 15.05 og var heime att 15.50. Men då tok eg ein litt lang heimveg. Det gjeld å variere. I dag var kl. over 10 før sola kom, men det kan hende der var skyer i aust. Ho skein enno i Starevegen då eg gjekk heimanfrå, men forsvann fort. Det er sjeldan vi har så fint ver i november at vi får følgje med på sola kvar dag. 
Men eg hugsar første året eg gjekk på DH, då var det meir enn 20 minusgrader i november, ikkje så mykje snø, men is var det. Eg hugsar at eg stod og spann nede på tunet vårt om morgonen. Då hadde eg ein grøn Opel med forhjulsdrift.
På bildet under kan de sjå Starevegen slik den ser ut frå Fonnvernet.







På veg opp turvegen-"avgrunnen" til høgre.


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...