lørdag, juli 20, 2019

Dagbok 2019: 20.juli

Klokka er snart 18.30, temperaturen ute er ca. +20 grader og det har nyss vore ei lita byge.
I dag er det 50 år sidan det første mennesket steig ned på månen. Eg hugsar at vi såg det på TV i Trovågen. Eg sat med Margrete på fanget, ho var 1år og ein månad den dagen, og eg tenkte at når ho vart større skulle eg fortelle henne at ho faktisk hadde sett den første månelandinga; eg rekna ikkje med at ho ville hugse det. 50 år går veldig fort når ein ser tilbake.
I dag, etter at eg hadde ete frokost og tatt ein spanskleksjon gjekk eg ut i hagen og begynte å jobbe. Eg tok fram kompostkverna og så fylte eg trillebåra fire gonger med kvister og greiner frå thuja-hekken. Fylte opp i fire plastsekker. Då kom naboen og takka for at hekken var blitt lågare, og han sa at han skulle ta den siste dungen med greiner. Den dungen er ikkje så stor. Det å male opp så friske og våte greiner tek si tid, men eg måtte skrue opp berre to gonger for å løyse opp.
Eg brukte 2,5 timar på jobben, og då var eg både trøtt og sveitt.
Eg gjekk inn og dusja, vaska håret og kledde meg om før eg år middagsrestar frå i går. Eg slo i frå meg å vere med Marit og handle, men bad henne på kaffi. 
Eg la meg på sofaen og kvilte ei stund, til Marit kom og det blei kaffidrikking og prat. No har ho gått opp att til seg sjølv, og det er snart på tide  å sette i gang TV-en og få med seg litt av det som skjer i verda. Sommardagane går fort unna-altfor fort synest eg.
Eg kjenner litt både i armen og i knea nåe eg styrer på, men kan ikkje tenke meg å sitte i ro heile dagane.

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...