lørdag, november 17, 2018

Dagbok 2018: 17.november





Klokka er no 20.10, temperaturen er + 9 grader C. Det er opplett og nesten klårt, trur eg, såg litt sol i fjella i dag. Det er berre det at det er for mørkt til å styre med noko ute etter klokka 16.00 i alle fall.
Denne siste veke har det hendt noko nesten kvar dag, eg har i alle fall ikkje kjeda meg. Og meir spenning blir det vel neste veke.
I dag gjorde eg litt husarbeid før middag, vaska golv mellom anna, og rydda i garasjen. Må vel rydde meir i morgon, for snart kjem bilen min på plass.
Eg ønska meg ein liten bruktbil med automatgir, den var ikkje så lett å finne. Bror min vart sett på saka, og etter å ha fått eit tips har han i dag vore på Sandane og fått med seg ein bil heim til Eid. Omregistrering, betaling etc. skal vi ordne når helga er over. Det er ein Toyota Yaris. Piggfrie vinterdekk og sommardekk er med. (Bilda er ikkje frå Eid) . Bror min har jobba med bilar om lag heile sitt liv, først på bilverkstad og seinare har han halde heile bilparken til barn, svigerbarn og barnebarn i orden, pluss at han driv med veteranbilar som hobby. Så eg stoler fullt og fast på dømmekrafta hans. Kva tid de får sjå meg bak rattet kan eg enno ikkje opplyse om.
Margrete skulle til Volda og demonstrere i dag, etterpå kom ho og dei to (delvis) heimeverande barna
hit og henta meg. Vi hadde avtale om å ete indisk i dag, og så skulle vi ha kaffi og kake her hos meg etterpå. Alt for å "feire" snartfemtenåringen -som har bursdag den 24.nov. Då guten var liten slo vi ofte saman tre fødselsdagar; Erlend + morfaren (14.) og farfaren den 25.nov. Då var vi ofte ein heil flokk, men i dag var vi berre 4. Margrete spanderte indisk mat og den var utruleg god, fint servert var den også, på varme tallerkar. Og så var det veldig rikeleg med mat. Eg må berre tilstå at eg måtte slakke ut eit hol på buksebeltet. Det seier seg nesten sjølv at eg ikkje fekk så stort innhogg i kakene mine, men dei var laga til å frysast så det gjorde ikkje noko. Merkeleg, men det smakte indiske krydder av eplekaka, og enno kjenner eg smaken i munnen. Maten var på ingen måte for sterk for meg.
No blir det vel å slappe av med TV og strikketøy resten av kvelden, blir godt det også, eg har hatt ei innhaldsrik veke.
At bursdagsbarnet og eg begge hadde valt oransje, var ikkje avtalt på førehand.


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...