onsdag, november 14, 2018

Dagbok 2018: 14.november

Klokka er 16.15, temperaturen er ca. + 16 grader, det er opplett og ganske fint. Men det er alt begynt å bli mørkt. Dagane er korte, så korte at lite og ingenting har blitt gjort.
Om Nils hadde fått leve hadde han fylt 82 år i dag, men det fekk han ikkje oppleve. På sjølve 80-årsdagen for to år sidan vart han sjuk for alvor og den dagen enda med at han vart henta i sjukebilen, og blei lagt inn på sjukehuset -det var første gongen. Det vart mange gonger seinare. På 81-årsdagen i fjor, hadde vi ei lita "feiring", men mindre enn ein månad etterpå flytta han på Ørstaheimen. I dag har eg vore og tent eit lys på grava hans, ei veninne var med meg, og vi fekk også tent lyset som Solveig og eg sette opp allehelgensaftan- det var berre halvbrent. Steinen er enno ikkje komen på plass. Blomster og julekrans ventar vi litt med.

I dag har eg vore veldig "sosete". Eg hadde mobilen på vekking klokka 8.30, men då den ringde, måtte eg berre seie til meg sjølv at eg skulle ikkje på skulen i dag, dermed sovna eg igjen og vakna halv ti.(Hadde lagt vaken ei god stund midt på natta) Då var eg klar som blekk. Marit og eg skulle nedover klokka 10.00 og ta influensavaksine !. Eg sende ei melding til Marit om at eg kanskje blei litt forseinka, så fekk eg kledd på meg, ete frokost osb. i ein viss fart. 10.02 var eg ferdig.
Det var ei litt artig køordning på Bakk-Ola. Alle sat på stolar langs ein vegg, for kvar som slapp inn, flytta alle seg ein plass nærmare døra. Det gjekk fort og greitt. Etter at vi hadde fått vaksinen skulle vi sitte i ro i 20 minutt, då gjekk vi ned i kafeen og sat der. 
Eg sat på med Marit ned på kulturhuset og gjekk derifrå ned på Amfi. Eg skulle ha noko medisin på apoteket, og så skulle eg treffe Ragnhild. Men før eg fekk sendt melding til henne møtte eg mange kjende som eg måtte prate med. Eg har ikkje vore så ofte på AMFI på føremiddagane, det er då dei fleste pensjonistane er der. 
Ragnhild og eg var på blomsterbutikken, der var mykje fint, og veldig fint pynta. Eg kjøpte eit gravlys. Eg tenker ikkje så klårt alltid, men Ragnhild spurde om eg hadde fyrstikker.....det hadde eg ikkje, så vi måtte stanse ved Kiwi, eg kjøpte også gjær-det gløymde eg i går. Det er alltid problematisk. På alle butikkar plasserer dei gjæren så høgt at eg ikkje når den. Heldigvis kom der ei dame som er kjenner og som er noko høgare enn eg, så eg slapp å klatre. 
Etter at eg kom heim har eg ikkje gjort anna enn å fyre i omnen. Det plar ikkje bli så mykje gjort når eg ikkje får begynne frå morgonen av. 
I morgon skal eg til Volda kl.11.30. Men eg reknar med å kome heim att rimeleg tidleg, om nokon treng husly nokre timar.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 22.april

No er klokka blitt 16.35 utan at det har hendt så mykje. Det mest dramatiske som har skjedd er at eg har prøvd å slette alle bilda mine på P...