onsdag, oktober 10, 2018

Dagbok 2018: 10.oktober

Klokka er snart 17.30, og temperaturen har stige opp til + 16 grader C, og i dag har det vore opplett. Det skal visst bli enda finare i morgon.
I dag hadde eg ein ting på programmet: Rydde i garasjen ! De trur kanskje at bildet er eit FØR bilde, men nei, dette er ETTER ryddinga. Det er tredje gongen eg ryddar i garasjen i løpet av siste månadane, og eg eg på ingen måte ferdig. I dag konsentrerte eg meg om å få bort sagmask og støv etter snikkaren. Eg kosta og kosta, og så spylte eg etterpå. Men her er mykje som skal kastast eller omplasserast enno. Til det treng eg litt hjelp. Her er fiskesaker, måling, reiskapar og mykje anna; fekk supplert spiker- og skruelageret mitt, så no har eg meir enn rikeleg. Før eg gjekk ut strikka eg ferdig ein lest.
Eg var inn og år litt og strikka litt før eg gjekk ut att og rydda litt rundt dørene. Tok ein plastpose og plukka rusk og rask oppi, små fjølebitar og diverse anna som eg skulle brenne i omnen, hadde eit halvbrent stearinlys inni også for eg trudde ikkje rusket brann så godt. Men det vart aldeles vilt inni omnen, sjølv om eg stengde trekken brann det like godt, SÅ godt at eg måtte sitte framfor omnen og vente til det gav seg. Eg blei nesten redd, men no er faren over. Elles fór eg over plenen nedanfor huset, mest for å samle opp lauv. Blir det fint vêr i morgon skal eg klippe litt meir.
Laurdag kjem Einar og Audun innover ein tur for å skifte dekk på bilen, Solveig og Øystein er på tur og Margrete skriv på masteroppgåva si. Eg veit ikkje kva som er rettast å seie: "Eg har ikkje vore på ferie på mange år" eller "Eg har ferie heile året". Eg synest i alle fall eg har det godt, eg disponerer dagane mine sjølv, men hadde tenkt meg ein tur når snikkaren var ferdig. Han kom seinare enn eg venta, og brukte lang tid - på grunn av vêret. Det blir kanskje ein tur austover, har ikkje vore på Kongsberg på 4 år.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 27.mars

Klokka er no 17.45, temperaturen ute er+ 9 grader, men det er overskya i dag, så det er ikkje så fint som det var i går. Eg sov godt sist na...