tirsdag, oktober 09, 2018

Dagbok 2018: 9.oktober

Snikkaren er ferdig, og måling blir det først til våren.. Men blir det tørt nok, skal eg olje golvflakane, så dei ikkje rotnar.Bildet er tatt no klokka 18.40

Klokka er 18.05, temperaturen er +10  grader C, og det regnar, nesten meir enn før. Det vesle gløttet av sol i går gav initiativ og energi -i dag er alt tiltakslyst borte vekk, og eg slit med å halde meg vaken-utan å lukkast 100%.
Nabo-Solveig og eg var til Vik alt klokka 10.30, så det var ein bra start. Eg fekk brukt både støvlane og regnjakka, så det var ikkje bortkasta kjøp. Eg fekk kjøpt meg garnet eg mangla til ein lest, og sytråd til å legge opp buksa mi. Og så litt mat; det var begynt å bli litt kjedelig inne i kjøleskapet mitt. Sidan eg ikkje fekk styrt med noko ute, tenkte eg å ta den siste fårikålresten som stod i beste kasserollen min i frysaren. Eg må lære meg å fryse i anna emballasje - og å dele opp restane. Den fårikålen blei ei hard påkjenning; der var meir att enn eg trudde, men eg ville ikkje ha rest enda ein gong. Mens potetene kokte fekk eg lagt opp buksa mi. Den var klar for sying, så det var ingen stor jobb.
Eg har litt problem med å kaste mat, så eg prøvde å ete opp fårikålen-i alle fall kjøtet. Det gjekk på ein måte, men eg vil ikkje ha fårikål på ei stund no.
Eg vart så mett at eg berre seig nedi godstolen for å sjå nokre opptak eg hadde liggande på TV- men eg ville berre sovne heile tida. Og kva gjer ein så? Jau, finn seg ein "rest" av is i fryseskapet og et is for å halde seg vaken. Eg var i grunnen altfor mett i utgangspunktet. Men eg fekk sett ferdig programmet, og då var eg såpass vaken at eg kunne strikke. 
Men når eg seg ut glaset er det ikkje rart at ein blir litt groggy, skodda ligg heilt ned på jorda. Eg trudde først at det var eg som hadde fyrt litt for hardt, for det hender, Men eg er nok uskuldig i det vi ser ute no. Dei seier at det skal bli + 20 grader på torsdag- det er vanskeleg å tru-men kven veit. Eg er glad for alt eg fekk gjort i går, i dag har eg kosta litt på garasjegolvet, og dett var dett. Får vel strikke på lestane mine til det lettar opp.
Bilen inni Eidsdalen, som Svein sende meg link til, gjekk til ein annan kjøpar, fekk melding frå Finn.no i dag. Eg synest eg har det bra, sjølv om vêret er som det er, og ikkje alt går slik eg vil. Eg kan slappe av og ikkje engste meg for så mykje. Einar og Audun skulle komme innover ein dag og skifte til vinterdekk på Einar sin bil. Dekka ligg her, og her er ein god jekk. Eg veit ikkje kva dag Audun skulle komme heim, heller. 
Gravferda til naboen, Odd Nedreberg,  blir komande fredag, så då skal eg sjølvsagt i kyrkja.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...