lørdag, september 01, 2018

Bok nr. 29 - 2018: Barføtt over isen

Barføtt over isen

Ny, historisk krimroman fra brakdebutant! I årets roman møter vi igjen Hurum-lensmannen Thomas Tinnvik. Året er 1875. Fra vinduet har Thomas utsikt til den praktfulle villaen som kalles «Palasset». Mens han tynget venter på et forsonende brev fra sin bror, søker han trøst i lyset fra tårnværelset, der hans tilårskomne venninne, Frøken Parelius, ligger syk, omgitt av sin store boksamling. Da Parelius dør, kommer det som en lettelse for de fleste. At en bok stjeles fra dødsværelset, ser Tinnvik mest som en forstyrrelse. For noe har skjedd som endrer alt for ham. Fortiden han til nå har klart å holde hemmelig, kommer til Holmsbu med en ung mann, og Tinnvik bestemmer seg for å handle. Han begynner å planlegge et mord. Om forfatteren: Ingebjørg Berg Holm (f. 1980) er utdannet interiørarkitekt og bor i Bergen med mann og to barn. Hun ble nominert til Rivertonprisen, og vant Maurits Hansen-prisen for sin kritikerroste debutroman Stjerner over, mørke under. 
……….………………………………………..
Eg har brukt litt lenger til på denne boka enn på den førre boka av samme forfattaren.
For den første boka si fekk forfattaren Rivertonprisen.
Denne fortellinga er lagt til samme tidsepoken som den første, og eg må seie det er godt gjort av ein forfattar å flytte seg så langt bak i tid. Det er mykje som må stemme, språk, skikkar, moral og  måten å tenke på, blant anna. Så langt eg kan bedømme det greier forfattaren det godt. Boka er lett å lese på ein måte, sjølv om teksten er samansett av diverse fragment, som ikkje heng heilt i hop. Det hadde vore ei utfordring å lese boka som lydbok. Lensmannen i Hurum høyrer eg gjene meir om. Trur eg likte den første boka best.

























































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 26.april

Klokka er no 16.30, temperaturen ute er +8 grader og no skin sola mellom skyene. Det er berre ei lita stund sidan eg kom att frå turen på Ve...