fredag, august 31, 2018

Dagbok 2018: 31.august

I dag er det siste augustdagen. Den var litt spesiell i min barndom og ungdom sidan både far min og mormora mi var fødde på denne datoen, med 20 års mellomrom. Besta i 1879 og pappa i 1899, no når vi er langt inne i 2000-talet er det rart å tenke på at mange eg kjende var fødde så langt tilbake som på 1800-talet. 
I min barndom var 1.september første skuledagen om hauste, då var sommaren slutt
No er klokka 19.30, temperaturen er + 16 grader C og vi har hatt ein nydeleg dag. Det å vakne opp til sol og lys er noko heilt anna enn å stire ut i skodde og regn.
Dagen har gått veldig fort. På føremiddagen var Marit og eg nedover og handla mat på Spar. Eg åt tidleg middag, og så var eg ute og jobba ei stund. Rydda litt i boss og rot, før eg gjorde litt hagearbeid, plukka inn nedfallseple blant anna.
Sløva på altanen ei lita stund før eg gjekk inn og laga ein ganske stor porsjon med kjøttkaker. Eg ventar Einar innover i morgon, han skal køyre meg litt rundt så eg få gjort ein del ærend, og så skal vi ete middag i lag. Har bruna sausen også- det er slik med oss eldre, vi vil gjere alt i god tid, slik at vi slepp å stresse. Når eg først lagar mat, lagar eg rikelig, slik at eg har eit lite lager.
No er det massevis av program på TV, særleg i helgane, så  no er det berre å benke seg i godstolen.
I morgon må eg få tak i tablettar, no har eg gått nesten heile veka utan-men merkar ikkje så stor skilnad. eg får vere glad for at eg ikkje verker når eg sit i ro.
Ønsker alle ei fin helg !

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...