mandag, august 06, 2018

Dagbok 2018: 6.august

Klokka er 18.40, temperaturen er ca. 19 grader C og det ha vore opplett det meste av dagen.
Eg hadde ikkje gjort eit skikkeleg dagsverk på ei veke, så i dag var eg full av energi etter å ha lege på ladding. Det var meldt opphaldsvêr i dag, men det kom ei lita byge på føremiddagen likevel, så eg kunne ikkje gå i gang med slåtten. Derfor tok eg like godt og vaska golva-der var eit visst behov for det også. Sat og strikka ei lita stund, men så vart det så fint ute at eg gjekk ut og plukka resten av ripsen, og begynte så smått på stikkelsbæra, klipte av nokre lange greiner og klipte bæra etter kvart eg plukka, det vart ikkje så mykje for å seie det pent. Bæra er veldig små i år, og enno ikkje fullmodne. Men GODE, det er dei.
Mens eg sat der kom Helge, og no har han fått i orden TV-opplegget i kjellaren. Feilen var at Tussa ikkje hadde kopla på boksen. Vi sat og prata litt, men han ville ikkje ha kaffi, men eg fekk no betalt han, sjølv om han er veldig smålåten. Eg sa, som sant er, at eg kanne ikkje be han om hjelp ein annan gong viss eg ikkje får betale. Det er godt å ha Helge når det er noko elektrisk som ikkje funkar.
DÅ var det blitt så tørt i graset at eg kunne klippe rundt huset, og det gjorde eg. Hadde ikkje tenkt å ta skråninga, men då eg såg kor langt graset var, sette eg i gang. Der var fryktelig mykje gras i dag, så det ser ut som om gjødselen har virka. I dag tømde eg oppsamlaren 5 gonger, og då har eg ikkje klipt opp mot gata. Lurer på om eg kunne ha fødd ei kyr med plengraset mitt? Kanskje ikkje, men ein sau kunne eg ha hatt.(Men har ikkje tenkt å skaffe meg ein).
Eg åt ikkje frå frokost til klokka var 18 - det var straffa for at eg åt så mykje i går ! I dag har det gått i sukkererter og bær.
I dag er det Hiroshima-dagen, og den dagen då nabo Ingunn hadde fødselsdag. Eg tenkjer litt ekstra på henne i dag. Ho og eg var like gamle, men det er fleire år sidan ho døde. Mannen hennar, Peder, døde mindre enn to år etterpå. Vi saknar dei to gode naboane våre. Det blir mange å sakne etter kvart.
I kveld kan eg få med meg litt nyhende viss eg hugsar å sette på TV-en.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 27.april

 Klokka er no 23.30, temperaturen ute er + 4 grader C. Det har vore ein fin dag med sol og varme, så det gjer ikkje noko om det blir litt ka...